Kako povećati oči uz pomoć šminke?

by | oktobar 29, 2022
kako povećati oči šminkom

Kako povećati oči šminkom? Nije tajna da veće, svetlije oči ljudi doživljavaju kao privlačnije. Ali ako imate genetski velike tamne podočnjake, ili sitne oči  onda nikakva krema za oči ili gel za hlađenje ne mogu zaista da vam pomognu. Umesto toga, šminkom možete lako da stvorite izgled većih očiju. Prilično je jednostavno i može se uraditi sa proizvodima koje verovatno već imate u svojoj fioci za šminku.

 

Kako povećati oči šminkom – korak po korak?

 

Članak se nastavlja posle reklama

Korak 1: Sjajna senka boje šampanjca

Upotrebite je na celom gornjem kapju. Najpre zategnite kožu kapka, kako bi se senka bolje nanela. Prvi sloj utapkajte prstom da bi se popunile sve fine linije i prevoji, a potom koristite veliku, pahuljastu četkicu.

 

Korak2: Tamnija senka u pregibu kapka

Kada nanesete svetliju, svetlucavu nijansu na kapke kao osnovu, vreme je da dodate definiciju oku. To ćete postići dodavanjem tamnijeg pigmenta na prevoj kapka. Boja senke treba da bude za nekoliko nijansi tamnija od vaše kože. Fokusirajte se na pregib, malo iznad pregiba i spoljašnji ugao oka. Koristite kružne pokrete kako bi se boje blendirale.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Korak 3: Uvijte trepavice

Uvijanje vaših trepavica pomaže da izgledali budnije. Koristite uvijač za trepavice,što nežnije. Pazite da ga prinesete što bliže osnovi trepavica. Pokušajte sa nekoliko nežnijih pristisaka manje snage.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Korak 4: Olovka za oči

Olovka tople smeđe boje koja malo svetluca takođe će reflektovati svetlost, pa će pomoći da oko izgleda veće. Fokusirajte se na spoljašnji ugao oka – četvrtinu spoljne ivice.  Počnite sa gornjom linijom trepavica, a zatim ponovite ovaj korak na donjoj liniji trepavica, fokusirajući se samo na spoljašnji ugao oka. Zatim povežite ove dve ivice i blago razmažite, tako da postignete utisak senčenja.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Korak 5: Velikodušno nanesite maskaru

Nanesite nekoliko slojeva maskare na gornje trepavice, a potom pređite na donje.Dok nanosite maskaru povlačite donje trepavica na dole, kako biste postigli efekat velikih lutkastih očiju.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Korak 6: Nude olovka za oči

Nude ajlajner upotrebite na vodenoj liniji oka. Ukoliko još niste zadovoljni, stavite malo hajlajtera na unutrašnji ugao oka.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kako povećati oči šminkom: bonus video

 

hcekmanoleg/gettyimagesplus

Tagovi: