Predstavljamo vam novi makeup trend – srneće oči

by | avgust 13, 2022
srneće oči

Srneće oči ili doe eyes trenutno je jedan od dva vodeća makeup trenda. Kome on odgovara i kako ga primeniti?

 

Ako su vam se dopale oči sirene i snažan efekat koji ostavlja taj mačji, zavodljivi oblik, ali smatrate da je suviše napadan za vas – srneće oči će vas oduševiti! Ovaj trend u stvari je i nastao kao dogovor na oči sirene. Žene su jednostavno pokušale da nađu način da novi zavodljivi trend uklope u svoj svakodnevni život.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Melissa Hernandez (@melissa.hernandez)

 

Koja je razlika između sirene i srnećih očiju?

Dok je sirena sva u oštrim i naglašenim linijama, vrlo dramatična, doe eyes su daleko mekša i nosivija opcija. Glavna uloga ovog mejkapa jeste da vam istakne i poveća oči, ali tako da, suštinski, samo nadograđuje vaš prirodan izgled. Stoga su srneće oči podjednako pogodne za kancelariju, koliko i za večernji izlazak.

 

Za koga su bolje sreneće oči?

Sirene bi trebalo da nose devojke čije su oči svakako upadljive: krupne ili imaju neobičnu boju. Jaka krila koja se iscrtavaju ajlajnerom vizuelno smanjuju oči.

Sa druge strane, srneće oči pogoduju bukvalno bilo kom obliku oka. Ne preporučuju se samo devojkama koje imaju prirodno spušteni spoljni ugao oka. Odličan su izbor za devojke sa sitnim očima.

 

Kako napraviti srneće oči?

Osnovu ovog makeupa čine prirodni, zemljani tonovi i kontrast između gornjeg i donjeg kapka. Za prvi put, šminkeri predlažu da se držite smeđe senke i bele olovke. Senka se nanosi na spoljni deo gornjeg kapka, dok ćete belu olovku koristiti tik uz liniju trepavica.

@melbellles which do we like better? #makeuptiktok #eyemakeuplook #doeeyes #sireneyes #makeuphackseveryday #makeuptipsandtricks ♬ original sound – melbellles

Napravite doe eyes u 4 koraka:

  1. Stavite svetlucavu, svetlu senku za oči sa obe strane nosa, kao i na kapke. Bele ili svetle boje uopšteno stvaraju aluziju veličine.
  2. Na unutrašnji ugao oka nanesite malo nude ili senke boje breskve.
  3. Nanesite tamniju senku na pregib očnih kapaka. Ne izvlačite oštre linije, niti krilo. Pratite prirodnu liniju oka, ovaj mejkap i treba da bude ovalan, bez oštrih linija.
  4. Na kraju, ne zaboravite maskaru!!! Ovo je ključno za stvaranje srnećeg pogleda. Uvijte trepavice i nanesite 3 – 4 sloja maskare.

 

 

eemamcintyre/gettyimagesplus