Plavi ajlajner je ponovo IN, a mi vam predstavljamo čak 13 načina kako da ga nosite!

by | oktobar 14, 2022
Plavi ajlajner

Plavi ajlajner je najlakši način da promenite kolotečinu svoje rutine šminkanja. A kakvi sve lookovi postoje, saznajte u nastavku. 

Kada je reč o smelim ajlajnerima, nijanse plave – od ledenotirkizne do električnog kobalta – trebalo bi da budu na vašem radaru ove jesenje i zimske sezone. Niste sigurni kako da uključite ovu nijansu u svoju mejkap rutinu? U nastavku pogledajte naših 13 omiljenih lookova i otkrijte savete kako da ih kreirate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CLAUDIU BURCĂ (@claudiu.burca)

Članak se nastavlja posle reklama

Plavi ajlajner i mejkap lookovi

Pastelno

Nanesite pastelno plavu podlogu na vrhove kapaka za trenutno zadovoljstvo. Svetla boja daje  klasičnom obliku ajlajnera suptilno moderan obrt.

Plavi ajlajner na donjem kapku

Članak se nastavlja posle reklama

Pojednostavite svoj izgled tako što ćete prevući podebljanu vodeno plavu nijansu ispod očiju da biste stvorili odvažniji look. Ovo je prilično jednostavan izgled koji daje prelepu boju u roku od nekoliko sekundi. Pronađite plavu nijansu koja laska vašem tenu i jednostavno nanesite olovku na donju liniju trepavica za dopadljiv izgled.

Kul kobalt

Članak se nastavlja posle reklama

Kobalt plavi ajlajner je pozitivno električan. Iako je klasičan izgled uvek najbolja opcija, postoji nekoliko načina na koje možete da se igrate sa kobalt plavom olovkom za oči kako biste još ih više istakli. Eksperimentišite sa nanošenjem ajlajnera na gornje i donje linije trepavica, a zatim nanesite nekoliko slojeva vaše omiljene vodootporne maskare.

Plavi ajlajner i statement look

Članak se nastavlja posle reklama

Apstraktni krilati izgled je savršen za dane kada se osećate izuzetno smelo i kreativno. Možete to postići korišćenjem plave podloge u formatu po vašem izboru, a zatim ocrtajte look tečnom formulom, dramatizujući oblik.

Minimalno plavo

Članak se nastavlja posle reklama

Samo zato što nosite plavi ajlajner ne znači da morate da budete vedri i smeli. Postoji nekoliko načina na koje možete promeniti nijansu i ostati u svojoj zoni komfora. Pastelno plava olovka nanešena na donju vodenu liniju je odličan primer kako i najmanji detalj u boji može naglasiti ceo look.

Šik

Budite maštoviti i nanesite apstraktne oblike plavim ajlajnerom. Možete iscrtati olovku duž linije trepavica i podići je u pregib za moderan pristup olovci za oči koja izgleda prelepo svakog dana u nedelji.

Članak se nastavlja posle reklama

Plavi ajlajner i smokey eyes

Ako vam je potrebna dodatna pomoć da dobijete čiste linije za vaša krila, nanesite malo trake na spoljne uglove u položaju prema gore i koristite ivice kao vodič prilikom nanošenja i blendanja vaše obloge. Uklonite traku da biste otkrili savršenu liniju sa glatkim ivicama.

Nagoveštaj plave boje

Članak se nastavlja posle reklama

Tanka i delikatna pastelno plava linija na vrhu kapaka je prosto savršen odabir. Ako ste minimalista koji nije spreman da se posveti smelijim plavim tonovima, nagoveštaj plave je odličan izbor za vas.

Deblje linije

Članak se nastavlja posle reklama

Prevucite debelu liniju plave boje na gornjim kapcima. Ovo je najbrži način da dobijete statement look koja izgleda sjajno bez obzira na priliku. Bez obzira da li koristite olovku za oči ili senku, prvo nanesite prajmer za senke na kapke kako biste osigurali da olovka ostane na mestu ceo dan.

Ice, ice baby

Ledeno plavi ajlajner nanesen je u obliku debelog krila kombinujte s gustim trepavicama i nekoliko slojeva maskare. Možete koristiti ajlajner da biste ocrtali i nacrtali oblik krila, a zatim ga jednostavno popunite za maksimalni efekat.

Plavi ajlajner u spoljnjem uglu kapka

Za minimalan izgled ajlajnera koji i dalje ima snažan udarac, nanesite svetlo plavu olovku samo na spoljne uglove gornjih kapaka. Ova tehnika stvara šareni finiš koji nije neodoljiv i može se uraditi prilično brzo ako ste pod vremenskim ograničenjem.

Nezaboravne kombinacije

Neon narandžasta i plava čine zadivljujuću kombinaciju boja. Sviđa nam se kako je ovaj dramatičan izgled očiju uparen sa prelepom neutralnim usnama – zaista dopuštajući očima da budu u centru pažnje.

Sve je plavo

Nanošenje senke na ceo kapak je odličan način da dobijete kompletan izgled  koristeći samo jedan proizvod. Za početak, nanesite senku na kapke. Zatim izblendajte boju mekanom četkicom za senku, unoseći boju u pregib za prekrasan, detaljan izgled linije.

Najpopularnije boje za kosu za jesen 2022: Šampanjac plava, bakarna, ružičasta… Izaberite svoj hair stil!

Lepota i zdravljeJun/iStock/Getty Images Plus via Getty Images