Šminka prema boji lica : Evo šta je važno upamtiti!

by | 18 septembra, 2022
Šminka prema boji lica

Šminka prema boji lica učiniće vas look besprekornim, a kako, saznajte u nastavku!

Prilikom kreiranja mejkap looka, svaka devojka se trudi da se pridržava niza pravila koja će njenu šminku učinili urednijom i savršenijom. Na primer, uzima u obzir oblik lica, boja kose i očiju i tako dalje. Ali u isto vreme, malo ljudi razmišlja o svom tenu. A nakon što ste razradili ovaj aspekt, biće vam mnogo lakše da shvatite koje nijanse mejkapa vam najbolje odgovaraju.

Šminka prema boji lica

„Toplo“ ili „hladno“?

Možete saznati da li je vaša boja lica „topla“ ili „hladna“ na jedan od sledećih načina:

Obucite belu majicu. Vaša boja je „hladna“ ako koža izgleda bledo uz belu majicu. „Toplo“ će biti za one čija koža izgleda kao da je blago preplanula.

Razmislite o tome koji vam nakit najbolje pristaje. Srebro, po pravilu, čini harmoničan par sa „hladnim“ tipom boja, dok se zlato bolje slaže sa „toplom“ kožom

Šminka prema boji lica – Senzualnost tonova i podtonova

Ako pristupimo pitanju još detaljnije, važno je reći da su tipovi boja podeljeni ne samo na tople i hladne, već i na 4 godišnja doba: proleće / jesen, leto / zima.

Proleće

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emma Stone (@emmastone)


„Proleće“ je, po pravilu, „topla“ koža ružičaste nijanse u kombinaciji sa svetlo smeđom ili smeđom kosom sa crvenkastom nijansom. Kontrast u izgledu (velika razlika u boji između kose i kože) i topla boja kože predstavljaju pravu prolećnu devojku.

Najprikladnije za vas su: boja kajsije, boja lososa, topli koral, nežno crvena, zlatno-bež, svetloplava, nežno ljubičasta, srebrno-plava, nežno narandžasta, roze i žuta, lešnik, čokolada, kao i vanila.

Šminka prema boji lica- jesen

Tip boje „jesen“ je sličan „proleću“, ali u isto vreme koža ima prilično žućkasti ton. Kosa – takođe sa crvenom nijansom, oči mogu biti sivo-zelene, smeđe, boje „oraha“. Za ovu vrstu boje pogodna je sledeća šminka:

Ton – topla nijansa, možete bež-zlatna. U kombinaciji sa terakota rumenilo izgleda veoma impresivno. Za zelene oči su pogodne senke – zelene, smeđe, pistacije i kaki. Za plavo i braon – sve nijanse braon i crvene.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gigi Hadid (@gigihadid)


Lako je pretpostaviti da bi u mejkapu koja odgovara devojkama tipova boja „proleće“ i „jesen“ trebalo da prevladavaju „tople“ nijanse.

Zima

Ovaj tip lica karakteriše kombinacija svetle (čak i blede) kože i tamne kose, kao i plavih, sivo-zelenih ili tamno smeđih očiju. Ovaj izgled mnogi smatraju aristokratskim.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bella 🦋 (@bellahadid)


Zanimljivo je da kada takve žene pocrne, njihova koža poprima tamno-maslinastu nijansu. Ali sunčanje mora biti veoma oprezno, jer koža zimske žene može lako da izgori.

Glavna paleta u šminkanju: crna, bela, siva, tirkizna, plava, električno plava, fuksija, ljubičasta, smaragdna, svetlo plava, ljubičasta. Sve čiste nijanse.

Vrste smokey eyes tehnike šminkanja: Saznajte koja vam najviše odgovara

Leto

„Leto“ je „hladna“ koža koju upotpunjuju kosa neutralnog pepeljastog podtona i oči plave, sivo-plave, maslinastozelene ili braon boje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Margot Robbie (@margotrobbieofficial)


Devojke tipa „leto“ pogodne su za skoro sve hladne nijanse. Plava, ljubičasta, srebrna, zelena i roze boje su savršeno kombinovane jedna sa drugom.

Obavezno uzmite u obzir glavne karakteristike vašeg izgleda: boju kose i kože, oblik lica i obrve. Ovi parametri u velikoj meri određuju koje nijanse odabrati i koje tehnike šminkanja koristiti.

lepotaizdravlje.rsSofia Zhuravets/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; EdwardDerule/Getty Images Plus via Getty Images; Leegudim/Getty Images Plus via Getty Images