Šminka za proleće: 10 najlepših ideja za efekat blistavog i zdravog tena

by | mart 19, 2023
Šminka za proleće

Zaboravite na jake konture i veštačke trepavice jer je šminka za proleće 2023. u znaku isticanja prirodne lepote i zdravog sjaja na licu.

Nećete pogrešiti sa blago popunjenim ili, još bolje, čuvenim sapun obrvama. Ako ste vešti sa ajlajnerom, pokušajte sa ajlajnerom u boji jer će i najjednostavniju šminku učiniti autentičnom. Ovog proleća će rumenilo posebno doći do izražaja, zato se ne plašite da preterate sa njim.

U nastavku pogledajte čak 10 saveta za prolećnu šminku.

Šminka za proleće: 10 najlepših mejkap look-ova

Narandžasti ajlajner

Pastelna narandžasta boja izgleda totalno prolećno kada se nanese kao ajlajner. Ukoliko ne pronađete ajlajner baš u ovoj boji, možete iskoristiti senku i preciznu četkicu koju ćete prethodno pokvasiti fiksatorom za šminku.

Blage konture

Suptilne konture su ponovo u trendu. Sve što ima veze sa prirodnom šminkom će biti aktuelno ovog proleća. Pronađite bronzer ili proizvod za konturisanje samo nekoliko tonova tamniji od vašeg tena. Nanesite ga blagim potezima na jagodice, vrh čela, u pregib kapaka i istaknite vilicu.

Lila senka na očima

Lila je popularna prolećna nijansa, a ako vam se dopada veseliji izgled kapaka, nećete pogrešiti sa ovom bojom. Za još glamurozniji look upotpunite ga metalik senkom u istoj ili svetlijoj nijansi.

Lažne pegice

Jednostavan način da izgledate prirodno i sveže? Uz pomoć olovke za obrve u braon nijansi dodajte nekoliko pegica na nos i obraze.

Šminka za proleće: Rumenilo

Ne plašite se da preterate sa rumenilom jer je ovog proleća obavezan dodatak u vašoj rutini šminkanja. Vašem tenu će pružiti zdrav i sveži izgled, zato ne propustite da ga nanesete – posebno za dnevnu šminku.

Hajlajter u uglovima očiju

Da biste ulepšali izgled kapaka i „otvorili“ pogled, preskočite ajlajner i veštačke trepavice u korist hajlajtera u očima. Šminka za proleće nikada nije bila lakša.

Rumenilo na očima

Sviđa vam se ideja monohromatskog izgleda? Koristite identično rumenilo i za isticanje jagodica i za oči. Tako ćete povezati ceo look i izgledati prirodnije.

Šminka za proleće: Šimer na očima

Ceo look na očima možete uraditi uz pomoć samo jedne senke. Šampanjac šimerastu senku nanesite preko celog kapka za blistavi i svež izgled.

Sapun obrve

Za uredne obrve koje stoje u mestu tokom celog dana možete isprobati tehniku „sapun obrve„. Na ovaj način ih možete oblikovati kako želite i vizuelno ih učiniti gušćim i dužim.

Šminka za proleće: Sjaj za usne

Umesto ruževa jarkih boja, nakon što uokvirite usne olovkom, nanesite providni sjaj ili u boji vaših usana.

 

Miljana MomirovićPhoenixns/GettyImagesPlus