Kako nositi crveni karmin a da ne izgledate vulgarno

by | avgust 11, 2023
Kako nositi crveni karmin

Kako nositi crveni karmin i ostaviti pravi utisak? Crvena je boja seksualnosti i emancipacije. Međutim, postoji tanka linija između drskosti i vulgarnosti. Kako da izbegnete greške i izgledate najbolje što možete.

Šminka je umetnost, a svaki detalj je važan kao i frizura ili haljina. Postoji mnogo tehnika nanošenja karmina kako bi se istakla prirodna lepota žene. Dostupna nam je široka paleta nijansi, a crvena je najkapricioznija i najopasnija od svih. Kada koristite tako svetlu i privlačnu boju, morate uzeti u obzir mnoge faktore: ton kože lica, konturu usana, teksturu karmina, pa čak i nakit i garderoba. Ovo poslednje može posebno pokvariti sliku ako ih pogrešno odaberete.

Kako nositi crveni karmin: O čemu treba voditi računa

Hidratacija

Jedno od glavnih pravila pri radu sa bilo kojim kozmetičkim proizvodom. Da usne budu meke i sočne, koristite balzam. Nanesite malu količinu balzama i obrišite višak. Ako su usne previše masne, onda se ruž i olovka neće lepo naneti. U idealnom slučaju, pre hidratacije, možete koristiti piling za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Priuštite svojim usnama pravu poslasticu!

Boja tena

Veoma važan korak kada koristite crveni karmin. Nijansa karmina treba da bude usklađena s bojom tena. Devojke s problematičnom kožom moraće najpre da prekriju sve nesavršenosti. Da bi ruž trajao mnogo duže, možete naneti malo pudera na usne i nežno ukloniti višak salvetom, a zatim naneti karmin.

Konture usana

Uz pomoć crvenog karmina lako se možete poigrati konturom usana. Glavna stvar je da ne preterujete. Ako su vaše usne pune, lepo će im stajati tamnije nijanse crvenog karmina, a nećete izgledati vulgarno. Ali, ako imate tanke usne, koristite olovku za usne kako bi usne izgledale veće. Iza ružičaste konture usana vidi se jedva primetna bela linija, koja se takođe može prefarbati olovkom. Ne preterujte sa označavanjem – obris treba da bude jasan i ujednačen. Nakon ocrtavanja, lagano obojite usne istom olovkom.

Mat karmin

Odlučite se za mat nijanse, a ne za sjajne ili biserne. Mat ruž je otporniji i trajaće mnogo duže. Ovo posebno važi za one pred kojima je dug svečani događaj i ne žele da gutljaj šampanjca „pojede“ sav pigment. Ako vam se uopšte ne sviđa totalni mat i želite da napravite efekat vlažnih usana, nanesite malo sjaja preko karmina.

Aksesoar i odeća

Obično je nijansa karmina usklađena s bojom haljine. U zavisnosti od toga na koji događaj idete i kakav efekat želite da postignete, biraćete odeću i nijansu karmina. Ako idete u kafić da popijte kafu s prijateljima, onda će vam odgovarati casual stil. Nosite belu majicu i plave farmerke ili se odlučite za obične duge rukave i svetle pantalone.

Sa svečanim događajima je mnogo teže. Pokušajte da eksperimentišete sa ljubičastom, crnom i, naravno, crvenom odećom. Poslednja opcija će posebno pristajati devojkama sa tamnom kosom i porcelanskom kožom. Uz ovaj stajling dobro će se uklopiti zlatne minđuše, tanke narukvice i lančići, kao i prstenje s kamenjem srednje veličine.

O čemu ne treba misliti tokom seksa

blanaru/gettyimages.co.uk