Kako poboljšati oblik usana bez filera i botoksa

by | 30 avgusta, 2023
Kako poboljšati oblik usana bez filera

Kako poboljšati oblik usana bez filera i botoksa? Jedan od najatraktivnijih delova lica s godinama, nažalost, može izgubiti nekadašnji volumen, punoću i jasne konture.

Nekome se usne toliko suze da se praktično pretvaraju u „nit“. Ispostavilo se da im možete vratiti nekadašnji izgled bez upotrebe skupe kozmetike i „injekcija za lepotu“.

Kako poboljšati oblik usana bez filera i botoksa: Zašto usne postaju tanke?

Starosni „nestanak“ usana nastaje usled napetosti kružnog mišića usta. Uglavnom se javlja kod ljudi jake volje. Pokušajte da stisnete zube i osluškujete svoje telo: osetićete napetost u leđima, u vratu, pa čak i u rukama i nogama. Činjenica je da prilikom stiskanja zuba svi mišićno-fascijalni lanci tela počinju da se stežu. Čim opustite vilicu, sve će proći. Uz stalnu, hroničnu napetost, lice se menja, a kružni mišić usta se deformiše. Kao rezultat grča, usne postaju tanke, pretvarajući se u „nit“.

Pomažu li fileri?

Mnoge žene su ubeđene da s godinama samo fileri i botoks mogu pomoći u vraćanju volumena usana. No, ne daju uvek željeni rezultat. Nažalost, niko nije imun na pogrešnu distribuciju ubrizganog filera. Ako se to dogodi, pored problema „nestalih“ usana, imaćete i deformaciju koja će biti vidljiva golim okom.

Takođe, nije neuobičajeno da žene dožive ozbiljnu alergijsku reakciju nakon procedure povećanja usana. Još jedan nedostatak filera su otok i modrice, koje traju prvih pet dana nakon zahvata. Pored toga, fileri daju samo privremeni rezultat, pošto se neke komponente vremenom rastvaraju, a zbog činjenice da uzrok nije eliminisan, grč će ostati. U budućnosti to može dovesti do ranog pojavljivanja bora i formiranja nazolabijalnih nabora.

Postoji li alternativa „injekcijama lepote“

Plastična hirurgija i upotreba skupe kozmetike nisu jedini načini na koje možete pokušati da vratite lepotu usnama. Pošto je problem tankih usana povezan sa napetošću mišića, kompetentan osteopat može im pomoći da se opuste. Mnogi pacijenti koji su zabrinuti za stanje svog lica obično ne dolaze kod osteopata u tu svrhu. Često ih brine bol u vratu, donjem ili gornjem delu leđa, nogama ili ih muče glavobolje. Kao lep bonus dobijaju zategnuto i osveženo lice.

I najtanje usne mogu se učiniti malo punijim i obimnijim pravilnim delovanjem na mišiće lica, a tretmanom se može značajno poboljšati oblik usana. Dakle, injekcije su daleko od jedinog i očigledno ne najboljeg način da se očuva lepota lica.

Jednostavna vežba koja brzo daje rezultate

Na prvi pogled može izgledati da ovo nije vežba, već maženje. Ali ako svakodnevno pratite ovu preporuku, rezultat će iznenaditi ne samo vas, već i one oko vas. Dakle, da biste samostalno opustili kružni mišić usta, stavite kažiprst i srednji prst ispod donje usne. Pokušajte da osetite kako se tkiva ispod njih zagrevaju i opuštaju, a usna kao da se „puni“.

Nakon toga, počnite da crtate osmeh na svom licu. Potrebno je da lagano pomerite prste do uglova usta, lagano ih povlačeći prema gore. To isto radite i sa gornjom usnom. Kretanje treba da bude striktno horizontalno. Vežba se mora izvoditi nekoliko puta s gornjom i donjom usnom naizmenično. Završimo vežbu s donjom usnom. Svakodnevno izvođenje ove vežbe pomoći će vam da primetno poboljšate izgled vaših usana.

Video u nastavku prikazuje odličan set vežbi za oblikovanje i povećanje volumena usana:

 

Deagreez/gettyimages.co.uk