Zavodljiva šminka Pamele Anderson ponovo je u trendu

by | april 1, 2023
šminka Pamele Anderson

Nema sumnje da se devedesete vraćaju, pa je tako prepoznatljiva šminka Pamele Anderson ponovo u trendu i izgleda tako seksi.

Neuredna opuštena punđa, napućene pink usne i efekat mačijih očiju su ono zbog čega se izgled ove ikone i dalje nosi. Sa oživljavanjem mode i lepote iz devedesetih i ranih dvehiljaditih, generacija Z pokazala je način kako da osnaži žene da se oblače i šminkaju kako god požele. Tako da, zvezde koje su ranije bile seksualizovane, sada se slave.

Pa, prepustite se stručnjaku za vintidž šminku, Erin Parsons, koja je otkrila kako da, korak po korak, postignete kultni izgled Pamele Anderson.

Članak se nastavlja posle reklama

Zavodljiva šminka Pamele Anderson ponovo je u trendu ovog proleća

Zapravo, šminka Pamele Anderson je toliko prepoznatljiva zahvaljujući njenoj šminkerki – Alexis Vogel. Ona je izbacila knjigu, DVD, čak i komplet za šminkanje kako biste postigli njen karakterističan izgled. U devedesetim godinama nije bio YouTube ili TikTok tutorijala koji bi mogli da vam pomognu u šminkanju. Zato su mnogi šminrkeri objavili knjige sa uputstvima.

„Kupila sam knjigu, kupila sam DVD, čak sam kupila i ceo komplet za šminkanje – jer ako želite šminku Pam Anderson, morate da učite od njene šminkerke„, kaže Erin Parsons u svom TikTok videu.

@erinparsonsmakeup I bought the entire Alexis Vogel Makeup Kit, the book and the DVD to create authentic Pamela Anderson Signature Smokey Eyes #makeuptutorial #smokeyeye #pamelaanderson #alexisvogel #greenscreen ♬ original sound – Erin Parsons

Članak se nastavlja posle reklama

Šminka Pamele Anderson: Kako da je postignete korak po korak?

Šminka za oči i trepavice

Koristeći sve proizvode koji dolaze u kompletu za šminkanje, prvi korak je dramatičan ajlajner sa debelim završetkom. Nakon što se osuši, sledi detaljno blendanje. Sledeći korak je braon olovka ispod donjih trepavica koju ćete takođe lepo izblendati.

Zatim pokvasite sunđerčić (njenu magičnu gumicu) i izblendajte ivice ajlajnera. Uz pomoć četkice za blendanje i crne senke, još jednom sve dobro stopite kako ne bi bilo oštrih ivica i prelaza.

Članak se nastavlja posle reklama

A sada dolaze šljokice. Nanesite ih preko središnjeg dela kapka, a posebno se koncentrišite na regiju ispod obrve. Ponovo sve izblendajte vlažnim blenderom, zatim nanesite idzašni sloj maskare na gornje i donje trepavice i stavite crnu olovku u vodenu liniju oka.

Šminka Pamele Anderson: Usne iz šest koraka

Usne Pamele Anderson bile su ikone samo po sebi, a proces takvog efekta je prilično zahtevan. Ipak, uz malo vežbe ćete dobiti fenomenalne pune usne. Ovo uključuje čak šest koraka.

Članak se nastavlja posle reklama

Počnite sa nanošenjem tečnog karmina samo na donju usnu koji ćete razvući sve do ivica. A onda spojite usne kako bi se ruž preslikao i na gornju usnu.

Tek sada se nanosi olovka za usne ali samo na gornju polovinu. Zatim sve izblendajte blenderom uz pomoć pudera u kamenu kako biste vizuelno stvorili novi oblik usana.

Članak se nastavlja posle reklama

Sledeći korak je svetlorozi ruž na cele usne, a onda i sjaj slične nijanse. I konačno, poslednji korak je sjaj u svetlijoj nijansi koji ćete naneti samo na centar usana za vizuelno punije i sočnije usne.

@erinparsonsmakeup Replying to @farrah_moan ♬ original sound – Erin Parsons

I eto ga: kompletna rutina šminkanja Pamele Anderson iz 90-ih.

Članak se nastavlja posle reklama
Miljana Momirović Getty Images/Stringer/GettyImagesEntertainment