Categories Travel

Najlepše tropske destinacije za leto 2019.

1. Majorka, Španija

Thinkstock

Majorka je najveće ostrvo u Balearskom arhipelagu koji pripada Španiji. Najviše ljudi ima tokom letnje sezone, počevši od maja pa sve do oktobra, ali i da odlučite da otputujete tamo izvan sezone, moći ćete lepo da se zabavite. Pored prelepih plaža na kojima možete da uživate, postoje mnoge aktivnosti u koje možete da se uključite dok ste tamo, ali i one koje obavezno morate da radite poput biciklizma i planinarenja. Ako volite takvu vrstu aktivnosti koje se rade napolju, onda obavezno morate posetiti okolinu Sera de Tramuntana planine koja je pod UNESCO zaštitom. Takođe treba da posetite glavni grad Palmu u kojem možete uživati u mediteranskom duhu.

2. Split, Hrvatska

Thinkstock

Split je drugi po redu najveći grad u Hrvatskoj, koji se nalazi blizu obale Dalmacije. Odlazak u Split je odličan način da osetite dalmatinski način života i da vidite neke od najlepših rimskih spomenika kao što je Dioklecijanova palata koja je pod zaštitom UNESCO-a. Ako istorija nije nešto što vas fascinira, sigurni smo da će vas oduševiti odmor na Jadranskom moru, kao i obilaženje priobalnih spomenika. Kao i svako turističko mesto, u Splitu možete pronaći mnoge zanimljive radnje, restorane, barove koji čine deo mediteranskog duha.

3. Sent Džulijens, Malta

Thinkstock

Smešten na istočnoj obali Malte, ovaj grad ima četiri regije koje su toliko blizu, da svakodnevno možete prelaziti iz jedne u drugu. Ovo mesto je popularno po svom noćnom životu, pa ako žudite za dobrim žurkama, onda je ovo mesto za vas. Peščane plaže su “klasika” na ovom ostrvu, ali se u Sent Džulijensu možete sunčati i na kamenoj. Valeta, glavni grad Malte nije tako daleko, pa se takođe preporučuje njegova poseta. Ali, ako ipak odlučite da ostanete samo u ovom gradu, verujemo da će vam se svideti šarm ovog ribarskog naselja sa latinskom arhitekturom.

4. Bijaric, Francuska

Thinkstock

Bijaric je poznata turistička destinacija na jugozapadu Francuske. Odavno se smatra luksuznom, a takva joj je i reputacija. Imajući francuski šarm i prelepe plaže na Atlantskom okeanu, Bijaric će vas definitivno impresionirati. Jedna od najpoznatijih atrakcija u ovom priobalnom gradu je “Hotel du Palais” koji je izgrađen u 19. veku za caricu Eugeniju (ženu Napoleona). Tamo postoje mnoge druge kuće i predmeti koje možete videti i posetiti, jer ovo mesto drži status luksuznog već godinama i jer je posećeno od strane mnogih poznatih ličnosti. Bijaric je odlično mesto i ako volite da surfujete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA