Categories Travel

Raskošni dvorac kralja Sunca: Versaj

 Topla preporuka za sve istraživače prestonice Francuske! Ukoliko ste ljubitelj umetnosti i arhitekture uživaćete u poseti jednom od najlepših dvoraca na svetu-francuskom dvorcu Versaj.  Versaj je smešten u istoimenom gradu koji se nekada smatrao predgrađem Pariza, a danas je predstavljen kao zaseban grad u njegovoj neposrednoj blizini. Nekadašnji glavni grad Francuskog kraljevstva pruža neverovatan užitak svakom zainteresovanom za obilazak Versajske palate.

Piše: Marija Orović Jovanović
@maxytravelette

 

Prijateljski savet je da zanemarite svoju lenjost i u ranim jutarnjim časovima pođete put Versaja jer ćete i sa prilično ranijim dolaskom primetiti nepregledan broj turista koji iščekuju otvaranje kapija kompleksa za posetioce. Naime, redovi zainteresovanih iz čitavog sveta pružaju se daleko, pa svakako vam neće biti od koristi ako se odlučite za podnevnu ili nešto kasniju posetu, naročito kada je unutrašnjost ovog velelepnog zdanja u pitanju.

Nezvanično najlepši dvorac Evrope dnevno ugosti neverovatan broj ljudi, pruži im uvid u viševekovno stvaralaštvo francuskog naroda i način života kraljevskih porodica, kao i njihovu zaostavštinu u vidu brojnih komada nameštaja, umetničkih slika i skulptura.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA