Categories Travel

Top 5 mesta koja morate posetiti u Milanu

3. Galleria Vittorio Emanuele

Ovaj grad mode je raj za kupovinu, počevši od najstarije šoping centra Galerije Vitorio Emanuele. Osim najpoznatijih butika svetskih brendova, svi posetioci su uvek impresionirani i arhitekturom ove prelepe znamenitosti. Ukoliko imate prilike da idete u Milano tokom novogodišnjih praznika, imaćete priliku da vidite najlepšu verziju ove galerije sa jelkom.

4. Navigli 

Milano nema reku, ali deo grada Navilji gde se nalaze kanali je veoma popularan među omladinom. Ovaj deo grada je sinosim za prolećne i letnje šetnje, uživanje u aperitivu i ispijanje omiljenih koktela. u njemu se takođe, kao i u Breri, nalaze mnogobrojne galerije, prodavnice sa polovnom odećom, a svake nedelje ujutru je pijaca sa raznoraznim antikvitetima.

 

5. Arco della Pace

Nalazi se sa leve strane parka Sempione i zamka Sforca, jedan je on najstarijih delova Milana i povezuje grad sa velikom ulicom Sempione. Nije deo grada u koji bi se svaki turista uputio ukoliko ne zna gde ide, ali bih ga svakom preporučila zbog veoma velikog broja simpatičnih i lokalnih restorana, barova i diskoteka.

Autor: Nataša Vukobratović

@natasablair

Sve prednosti solo putovanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA