Fitnes kod kuće: “Korak po korak” set vežbi za sve grupe mišića

S nesigurnom i nestalnom situacijom u zemlji (i svetu) po pitanju koronavirusa, mnoge teretane i fitnes centri čas su otvoreni, pa onda opet nisu. Ne propuštajte treninge zbog toga!

by | 10 marta, 2021

I dok nismo sigurni da li će se život po pitanju koronavirusa vratiti u normalu i kada, svi znamo da je fizička akitvnost važna i za fizičko, ali i za psihičko zdravlje.

Iako su teretane čas otvorene, a čas ne, to ipak nije izgovor da ne vežbamo, jer većinu treninga možemo da obavimo kod kuće. Pored toga što nam za ogroman broj vežbi nisu potrebni rekviziti, nije nam potrebno ni mnogo prostora. U nastavku saznajte koje vežbe možete raditi kod kuće i tako pokrenuti sve grupe mišića. Verujte nam, vaše telo (i um) će vam biti zahvalni!

Trening kod kuće: Korak po korak

1. Džefersonom pretklon (engl. Jefferson curl)

Stanite na čvrsto uzdignuće (poput stolice ili klupe) pravih leđa, a stopala neka vam budu u širini kukova. Uvucite bradu i ispravite glavu. Polako se saginjite, pravih leđa, sve dok vam ruke ne budu što bliže podu. Polako se vratite u početni položaj. Ovu vežbu možete raditi sa ili bez opterećenja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели • Strength & Skills Coach (@coachlea_)

2. “Šetanje”

Siđite sa klupe, pa iz položaja pretklona, dok su vam ruke na podu, “hodajte” na rukama sve dok ne budete u položaju za plenk (izdržaj). Ostanite nekoliko sekundi u tom položaju, a zatim se vratite u stojeći položaj, sve vreme pazeći da vam je kičma ispravljena.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Fight Back P & R (@fightbackpr)


3. Plenk okreti

Iz položaja plenka, podignite ruku u jednu stranu, i rotirajte celo telo. Ponovite u drugu stranu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lola Hernandez (@lolachasez34)


4. Majmunski hod

Postavite se u duboki čučanj. Neka vam stopala u potpunosti dodiruju pod, a kičmu ispravite. Ruke postavite ispred sebe na pod, a zatim se malo izdignite, dovoljno da napravite skok unapred s obe noge istovremeno. Zatim ponovo ispravite kičmu.

Pročitajte i… Ishrana i trening: Koja te to prava vrsta „fitnes goriva“?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Linda Winkel (@handbalans)


5. Bugarski čučanj

Napravite iskorak, savijajući jednu nogu unazad, tako da vam stopalo dodiruje krevet ili neki drugi komad nameštaja. Noga koja je napred neka bude blago savijena. U ovom položaju uradite 15 čučnjeva, a zatim ponovite isto drugom nogom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Icaro de Barros (@proficaro)


Napomena: Svaku od ovih vežbi ponovite 15 puta u tri do četiri seta.

 

lepotaizdravlje.rsMikael Blomkvist via Pexels