Vežbe koje mogu da izvode svi a koje će vas dovesti u savršenu formu

by | maj 6, 2024
Vežbe koje mogu da izvode svi a koje će vas dovesti u savršenu formu; mlada žena u šarenim helankama i topu izvodi plank vežbu

Bliži se leto pa ako hoćete da izgledate što blje u kupaćem kostimu, bacite se na posao već danas. Pripremili smo vam vežbe koje mogu da izvode svi.

Bez sumnje, fizička aktivnost je korisna i neophodna za ljude svih uzrasta. A ko želite da dovedete svoje telo u savršenu formu, nastavite da skrolujete. Pripremili smo za vas odlične vežbe.

Ovo su vežbe koje mogu da izvode svi a koje će pomoći da oblikujete celo telo

1. Plank – pas

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Shante Franca (@shantefranca)

Početni položaj: plank sa ravnim rukama, neutralan položaj tela (aktivni trbušni i mišići zadnjice, kičma u jednoj liniji. Uz udah, gurnite ruke od poda, ispružite zadnjicu prema gore, istegnuvši zadnju liniju tela. Izdahnite i vratite se na plank. Uradite 8-10 ponavljanja. Ako želite da vežbu učinite izazovnijom, dodajte tegove (kao što to je prikazano u prethodnom videu).

2. Plivanje

Početni položaj: ležeći na stomaku, ispruženih ruku i nogu, neutralan položaj tela (ovde su aktivni trbušni i mišići zdnjice, kičma je u jednoj liniji). Podignite desnu ruku i levu nogu i dobro se ispružite dijagonalno. Vratite se na početnu poziciju i uradite to na drugi način. Pazite da se kičma ne pomera, i da se kretanje odvija kroz zglobove ramena i kuka. Uradite 8-10 ponavljanja na svakoj strani.

3. Most na ramenu

Početni položaj: ležeći na leđima, noge savijene u kolenima, stopala u širini kukova. Ispružite kolena napred i podignite karlicu nagore, stvarajući neutralan položaj (u ovoj vežbi su aktivni mišići stomaka i zadnjice, pobrinite se se da je ravna linija od kolena do lopatica).

4. Dobro jutro

Početni položaj: stojeći, podignite desnu nogu i desnu ruku gore, održavajte ravnotežu na jednoj nozi, neutralan položaj tela (ovde su aktivni trbušni i mišići zadnjice, kičma je takođe u istoj liniji). Gurnite desnu nogu unazad i savijte se, održavajući neutralan položaj tela. Uradite 10-15 ponavljanja na svakoj nozi.

Izazovi obilnog menstrualnog ciklusa: Anemija i njene posledice

 

undrey/gettyimages.com