Boranija u bešamelu

by | 8 novembra, 2011

Potrebni sastojci:Boranija u bešamelu

 

 



 

 

 

 

 

 

 

500 g boranije
400 g svinjskog mesa od buta
2 glavice crnog luka
100 g margarina
2 kašike brašna
5 dl mleka
1/2 kašičice mirođije
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica mlevene paprike
prstohvat origana
150 g kačkavalja
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

 

 

 

  

 

 

 

Priprema:

 

 

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, svinjsko meso na krupnije kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti luk, dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati boraniju, beli luk u prahu, mirođiju, mlevenu papriku, origano i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok se ne dobije kašasta smesa.
4. U manjoj šerpi otopiti margarin, dodati brašno i promešati. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije sos. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa, naneti fil od boranije i preliti ostatkom sosa.
6 Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 şC dok ne porumeni.

 

 

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.