Od užine do ručka – grickalica za sve prilike: Kolutići luka umotani u slaninu (recept)

by | 29 februara, 2020
recept

Malo drugačiji ručak za neobično topao februar

Ako su vam malo dosadili klasični recepti i nemate ideju šta biste to novo mogli da spremite da prezalogajite mi vam danas donosimo zanimljiv ukus. Ovaj recept možete praviti kao dodatak ručku, a mnogima će i on biti više nego dovoljan. Pohovani kolutovi luka umotani u slaninu biće pun pogodak, a servirajte ih uz komad limuna.

Sastojci:

2 velika luka (oguljena i iseckana na kolutiće prečnika 2 cm), toliko meka da se krugovi razdvajaju
25 do 30 režnjeva tanko iseckane slanine
1 kašičica belog bibera (mlevenog)
½ kašičice pečenog kima
3 jajeta (umućena)
¼ šolje punomasnog mleka
1 šolja prezli
1 šolja smrvljenog kornfleksa
ulje za potapanje kolutića u velikom tiganju
½ supene kašike soli
komad limuna za serviranje (po želji)

Priprema:

Umotati slaninu oko luka dok ne bude potpuno prekriven. Blago pritisnuti slaninu kako bi se zalepila za luk. Ponoviti postupak za preostale komadiće luka i slanine. Staviti umotane kolutiće od luka u frižider na sat vremena, da se sve slegne. U posudi pomešati biber i kim sa brašnom. Mutilicom mutiti dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi umutiti 3 jaja, dodati mleko i umutiti. U još jednoj posudi pomešati prezle sa smrvljenim kornfleksom. Prekriti kolutiće luka brašnom. Uvaljati ih u smesu sa jajetom. Pre nego što se luk uvalja u prezle, iscediti višak jajeta.



Dobro ih uvaljati, a zatim staviti u veliku šerpu sa uljem prethodno zagrejanim na 175°C. Ponoviti sve sa preostalim lukom. Povremeno okrenuti luk dok se prži, i pržiti dok ne postane zlatnobraon. Staviti pečeni luk na kuhinjski ubrus da se ocedi višak ulja i posoliti, piše 24kitchen.rs .

Ako želite da se zasladite nakon ručka, preporučujemo:

Palačinke sa mlevenim lešnicima u testu

hrana slatko palacinke recept

Sastojci:

1 jaje,
1 šolje brašna (oko 2 dl),
1 dl mleka,
2 dl vode (otprilike),
1/2 šolje mlevenih lešnika,
1 kesica vanil šećera,
na vrh kašikice soli,
2 kašike ulja.

Za fil:

2,5 dl slatke pavlake,
2 vrhom pune kašike Nutele ili Eurokrema

Napomene uz recept i pripremu počitajte OVDE

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.