Krenite već danas: Joga za početnike

by | 25 novembra, 2020

Jogu mogu da rade svi nezavisno od godina, ali treba znati da nije svaka joga za svakoga. Postoji više različitih vrsta joge, nivoa ili stilova koji se mogu prilagoditi svakom vežbaču. Joga je jedna od najboljih stvari, koju možete učiniti za svoje telo i svoj organizam. Zato je joga za početnike nešto što već danas treba da probate

Iako većina nas pribegne vežbanju, kao najefikasnijem saborcu u borbi sa viškom kilograma, oni koji su zagovornici zdravog života znaju, da je ono mnogo važnije jer opušta i oblikuje mišiće i oslobađa od stresa. (Pročitaj: Hata joga – put do smirenosti i fleksibilnosti)

Zato kardio trening nije izbor onih koji vežbaju jer u tome uživaju, njihov izbor su obično ne baš tako zahtevne vežbe, koje će blagotvorno delovati i na um i na telo.joga most devojka zdravlje

Getty via Guliver

Joga je način vežbe, koja podstiče izdržljivost, učvršćuje telo i umiruje um. Sama po sebi, joga podrazumeva različite nivoe, ali ukoliko ste početnik, dovoljno je da savladate osnovne vežbe i na njima se zadržite na neko vreme. Jogu praktikujte kao deo jutarnje i večernje rutine, kako biste opušteno i rasterećeno započeli i završili svoj dan. (Pročitaj: Može li joga pomoći u borbi protiv migrene?)

Svakodnevno praktikovanje joge povećaće vašu fizičku sposobnost i izdržljivost, pa ćete s vremenom primetiti kako su nekad zahtevne dnevne aktivnosti, sada potpuno jednostave i da u njima sve više uživate.

Svoj prvi trening joge, možete imati već danas, u udobnosti svoga doma, a inspiraciju i detaljne instrukcije za osnovne vežbe, možete pronaći u nastavku!

Joga za početnike:

lepotaizdravlje.rsfizkes/Getty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.