Najbolji fitnes rekviziti za vežbanje kod kuće (video)

by | februar 8, 2020
trening fitness

Uz prave smernice i savete dobrih fitnes stručnjaka sasvim je moguće da u udobnosti svog doma postignete odlične rezultate

Dakle, sve što vam treba za vežbanje kod kuće je malo vremena, udobna odeća i prave fitnes rekvizite koje su pritom veoma pristupačne, a daju efekte identične masivnim spravama u teretani.

1.Vijača

Preskakanje vijače povećaće vašu izdržljivost, ali i oblikovati mišiće nogu i ruku. Treneri savetuju da vijaču preskačete 30 minuta svakog dana, obavezno uz muziku. Pesme bi trebalo da budu različitih ritmova i brzine, kako bi naizmenično smanjivali i povećavali brzinu preskakanja u skladu sa pesmom.

2. Fitnes valjak (foam roller)

Članak se nastavlja posle reklama

Fitnes valjci dolaze u različitim oblicima i veličinama, a instruktori ga veoma cene u rutini svakodnevnog vežbanja.

Oni će vam biti najbolja inspiracija: Poznati koji su zavisni od fitness i čije Instagram naloge morate da pratite (video)

Postoji veliki broj vežbi koji uključuju upotrebu ovog rekvizita, a mi vam danas donosimo onu koja će znatno ublažiti naslage u gornjim oblastima na nogama. Sedite na pod, podignite zadnjicu i postavite sunđerasti valjak iza gornjeg dela butina. Stavite ruke na podu kao podršku. Podignite svoje telo. Počnite da gurate svoje telo gore i dole tako da se valjak kreće na butinama. Ponovite 10 puta.

3. Peškir

Ovo je svakako najjeftiniji rekvizit koji sebi možete da priuštite, šta više sigurni smo da ga već imate kod kuće. Postoji niz praktičnih saveta kako peškir može da vam pomogne pri fitnes rutini, a ovo je samo jedan od njih:

Članak se nastavlja posle reklama

Stanite u poziciji za plank, tako da vam stopala budu na valjku koji ste formirali od peškira. Pomerajte guzu i kukove gore-dole, klizeći peškirom po podu. Nakon serije od 10 ponavljanja, vratite se u plank poziciju, ostanite u njoj 60 sekundi, a potom ponovite vežbu.

4. Bučica

Bučice su idealan rekvizit jer vežbe koje uključuju njihovu upotrebu gotovo da mogu da zamene svaku spravu iz teretane koju zamislite. Služe za jačanje mišića gornjeg, ali i donjeg i središnjeg dela tela.

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolje vežbe koje možete izvoditi sa bučicama pogledate u videu:

 

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Mr Lee/Unsplash

Članak se nastavlja posle reklama