Plank – vežba snage koja efikasno sagoreva kalorije

by | 2 novembra, 2019

Kada razmišljamo o promeni dnevne rutine i uvođenju nekih zdravih navika, koje će nam između ostalog pomoći i da dovedemo liniju do perfekcije, obično prvo pomislimo na kardio trening i specifikovane vežbe, namenjene problematičnim regijama tela. Pa ipak, ako tragate za vežbom koja će efikasno istopiti masne naslage i zategnuti vaše telo, svakako je plank najbolji izbor.

Reč je o vežbi snage koja istovremeno zateže sve mišićne grupe i povećava telesnu masnu, a sa druge strane efikasno sagoreva kalorije. Iako se na prvi pogled ne čini kao zahtevna vežba, kada jednom pokušate, shvatićete da plank zahteva posebnu snagu i kondiciju. Samo izvođenje vežbe ne podrazumeva zahtevne fitnes sprave i dodatke, već je svakodnevno možete izvoditi u udobnosti svog doma, što je dodatni plus u ovoj situaciji.

Kada izvodite plank, veoma je važno da vam vrat uvek bude na nivou kičme, a minutažu izvođenja morate prilagoditi svojoj formi, kako ne biste izazvali napornu upalu mišića. Idealna minutaža je nekoliko ponavljanja svake vrste planka od po 30 sekundi, dok s povećanjem kondicije možete postepeno povećavati i minutažu.Inspiraciju za efikasan plank trening pronađite ovde.

Vežbe snage – idealne za one koji žele da dobiju koji kilogram više i to na zdrav način (VIDEO)

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.