Četiri koraka do samopouzdanja

by | jul 21, 2017

Samopouzdanje je jedan od ključnih činilaca uspeha. Ako se osećate nesigurno na razgovorima za posao ili važnim sastancima, evo uz koja četiri koraka ćete najlakše podići samopouzdanje.

Foto: Thinkstock

1 Stavite svoje strahove na papir, jer bežanje od onoga što nas plaši samo može da pojača strah. Zato na papir napišite stvari koje vas plaše da biste se sa njima lakše suočili, a onda ih i pustili. Kad završite listu, pročitajte je i zapitajte se šta biste rekli najboljoj prijateljici kad bi vam pokazala takvu listu. Onda to isto recite sebi.

Članak se nastavlja posle reklama

2 Okružite se pozitivnim ljudima, jer su pozitivan stav i samopouzdanje zarazni. Zato budite sa ljudima uz koje se osećate dobro u svojoj koži. To će vam pomoći da vratite veru u sebe i prestanete da sumnjate u svoje mogućnosti.

3 Budite sigurni u ono što vas raduje. Razmislite šta je to što vas čini iskreno srećnim i potrudite se da to radite što češće, bilo da je to bavljenje sportom, slušanje muzike ili kuvanje za porodicu i prijatelje.

4 Ne plašite se da budete iskreni, i prema sebi i prema drugima. Prihvatite to kako se osećate, jer je to prvi korak u rešavanju problema. Budite otvoreni prema svojim strahovimai videćete kako će oni nestajati polako ali sigurno. Tada ćete početi da se osećate dobro u svojoj koži, a to je ključno za postizanje samopouzdanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i … Kako podići samopouzdanje nakon raskida?