Evo kakvo žensko lice je najprivlačnije muškarcima

by | 11 jula, 2017

Postoji jedna karakteristika ženskog lica, koja će svakog muškarca prva privući. Mada verovatno mislite da je to određen oblik ili boja očiju, ili određena punoća usana, varate se. U pitanju je nešto što vam ne bi odmah palo na pamet!

Foto: Thinkstock

Časopis Royal Society Open Science sproveo je zanimljivo istraživanje na temu – kakvo je žensko lice muškarcima najprivlačnije? Došli su do zanimljivog zaključka, a to je da postoji univerzalna karakteristika ženskog lica, koja će prva privući mušku pažnju. Naime, jednostavno žensko lice muškarcima je najprivlačnije.

Evo šta to tačno znači: u istraživanju je učestvovalo 169 muškaraca prosečne starosti od 39 godina, kojima su bile pokazane nasumično odabrane fotografije ženskih lica. Ispitanici su zatim viđena ženska lica morali da ocene sa brojkom između nule (najmanje privlačno lice) i 20 (najprivlačnije lice). Najviše ocene dali su licima koja naučnici opisuju kao jednostavna – glatka tekstura kože, sa malo bora i glatkim crtama. Studija objašnjava da je ljudski mozak programiran tako da preferira stvari koje može najlakše i najbrže da procesuira.

Pročitajte i … 5 preparata koje dermatolozi nikada ne bi stavili na svoje lice

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.