Ruski tvist: 5 vežbi za zategnut stomak

Evo kako možete konačno da imate ravan stomak!

by | 2 jula, 2021

Ruski tvist predstavlja trostruki napad: na središnji deo tela, mišiće koji prave „pločice“, kao i na mišiće bokova.

Iako je teško izvoditi ovu vežbu, jer pokreti s jedne na drugu stranu zahtevaju snagu i stabilnost, ruski tvist je idealan način da sagorimo masne naslage s stomaka i da ga oblikujemo.

U nastavku vam predstavljamo pet varijacija na temu uz pomoću koji ćete pojačati tonus stomačnih mišića i smanjiti obim. Savet plus: Ukoliko vežbe radite sporije, biće teže, ali će mišići biti aktivniji. Za sagorevanje masnih naslaga, pokušajte da svaki „tvist“ zadržite od šest do deset sekundi, a ponavljajte od tri do četiri puta po strani.

Ruski tvist: vežbe za ravan stomak

S rukama iza glave

Foto: undrey/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Sedite na pod, savijenih kolena. Stopala odignite od poda, a leđa postavite pod ugao od 45 stepeni, stvarajući „V“ oblik s torzom i butinama. Stomak neka bude aktivan sve vreme. Ruke postavite iza glave i okrećite se u jednu pa u drugu stranu, kao da laktovima želite da pipnete kolena. (Pročitajte i… Kardio na prazan stomak: Da ili ne?)

„Bicikl“ ruski tvist

Sedite u isti položaj kao u prvoj vežbi, samo što ruke nemojte postavljati iza glave, već ih držite savijene, ispred tela. Dok primičete jedno koleno ka stomaku, pokušajte da ga pipnete suprotnom rukom.

S trakom

Sedite u položaj tako da vam stopala budu odignuta od poda, a kolena savijena. Traku stavite na šake, a ruke raširite u širini ramena. Okrećite se s jedne na drugu stranu tako da prebacujete šake, kao da ćete da pipnete pod.

S tegovima

Sedite u isti položaj, a u ruke uzmite teg (može da polsuži i flaša vode od 2 litre ili lopta). Dok u rukama držite teg okrećite se s jedne na drugu stranu prebacivajući ruke.

Ruski tvist s udarcima

Sedite u isti položaj, s stopalima odignutim od poda i savijenim kolenima. Dok se okrećete u stranu, suprotnom rukom „udarajte“ vazduh ispred sebe.

 

lepotaizdravlje.rs sakkmesterke/iStock/Getty Images Plus via Getty Images