Hrana protiv bolova

by | 25 aprila, 2012

Ako posežete za lekovima svaki put kada vas zaboli glava ili imate menstrualne bolove, znajte da postoji mnogo prirodniji i efektniji način da se rešite tih tegoba. Evo koja hrana je bolja od bilo kog leka protiv bolova.

Đumbir – istraživanja su pokazala da đumbir, zahvaljujući antioksidansima koje sadrži može da umanji uticaj dve vrste enzima u našem organizmu koji su povezani sa raznim vrstama zapaljenja. Preporučuje se pacijentima koji boluju od oboljenja kostiju jer umanjuje bolove i ukočenost, a doneće olakšanje i onima koji imaju akutne tegobe i bolove.

Ananas i papaja – ove tropske voćke sadrže enzine koji utiču na sam izvor boli u telu. Možete ih jesti sveže, a možete napraviti i sveži sok. U svakom slučaju olakšaćete hronične bolove u telu.

Kokosova voda – najčešći razlog bolova u organizmu je dehidratacija, kažu stručnjaci. Stoga se onima koji imaju česte bolove preporučuje da piju kokosovu vodu, tečnosti iz mladih, zelenih plodova kokosove palme, koja je najbolji prirodni izvor kalijuma. Kalijum je najbolji način da povratite hidriranost u ćelije i da se skoro trenutno rešite boli.

Kisele višnje – bilo da patite od hroničnog bola ili iznenada osetite bolove, jedite kisele višnje ili sok od višanja. Stručnjaci kažu da su one bogate antioksidansima i fitonutritijentima, koji blokiraju pojedine enzime povezane sa upalama, a pojedine studije preporučuju višnje obolelima od artritisa. Kisele višnje pomoći će vam da se rešite bolova u mišićima nakon vežbanja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.