Pile punjeno palačinkama

by | 19 jula, 2011

Potrebni sastojci:Pile punjeno palačinkama

 

1 pile od 1,5 kg
1 glavica crnog luka
150 g kačkavalja
200 g šampinjona
10 palačinki
1 l pileće supe od kocke
30 g putera
500 g šargarepe
mešavina začina, biber

 

Priprema:

 

1. Pile zaseći po sredini, a potom izvaditi belo meso zajedno sa kostima, pazeći da koža, bataci i krilca ostanu u komadu.
2. Belo meso odvojiti od kostiju i zajedno sa očišćenim šargarepama skuvati u supi. Potom meso i šargarepe ocediti, pa meso samleti na mašini za mlevenje, a šargarepe ostaviti sa strane za prilog.
3. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati mleveno belo meso, šampinjone i začine po ukusu i kratko dinstati dok šampinjoni ne omekšaju.
5. U prohlađen fil od mesa dodati kačkavalj i promešati.
6. Palačinke napuniti pripremljenim filom i urolovati.
7. Punjenim palačinkama odseći krajeve, a zatim ih poslagati u unutrašnjost pileta (palačinke slagati jednu do druge u dva reda) i kožu ušiti kuhinjskim koncem.
8. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju staviti punjeno pile. Premazati ga omekšalim puterom, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
9. Pečeno pile poslužiti uz obarene šargarepe.



Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.