Šest najmoćnijih napitaka za čišćenje organizma

by | 26 avgusta, 2015

Voće i povrće zelene boje ima lekovito dejstvo na naše telo. Praktično svi sadrze minimum kalorija, a pri tome bogatstvo vitamina i minerala.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Napici od zelenog voća i povrća mogu se konzumirati za doručak, ručak, večeru, i služe kao odlična varijanta za užinu. Veoma su jednostavni za pripremu. Sve ono što treba da uradite: isitniti voće i povrće u blenderu do homogene smese i po potrebi dodati malo vode u slučaju ako je napitak previše gust.
Predstavljamo šest varijanti zelenih napitaka za čišćenje organizma:

Jabuka, avokado, zelena salata i kivi
Napitak od jabuke, avokada i kivija, iznenađujuće dobro mogu dopuniti listovi zelene salate. Zbog veoma niske kaloričnosti (salata se ubraja u deset najboljih dijetetskih namirnica) on poseduje svojstva oporavka metabolizma i čišćenja organizma. Takođe je pun gvožđa.

Recepte za ostale napitke pročitajte na sledećim stranama…

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

Krastavac i peršun
Odličan lagani napitak za veče. Krastavac se 90% sastoji od vode, tako da zahvaljujući ovom svojstvu, ovaj napitak je odličan za konzumiranje u toplo vreme. Ako mu dodate nekoliko listova peršuna, dobićete fantastičnu kombinaciju svežine i koristi.

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

Jabuka, limeta i krastavac
Limeta ne samo da doprinosi izbacivanju toksina iz našeg organizma, nego, takođe, poseduje umirujuće dejstvo na nervni sistem, poboljšava opšte zdravstveno stanje, podiže raspoloženje.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Paprika i limunov sok
Na prvi pogled sasvim je neobična kombinacija. Sita i laka.
Sadržaj vitamina grupe B u zelenoj paprici pomaže u borbi sa stresom, umiruje, poboljšava pamćenje. Ako konstantno osećate hroničan umor, ovaj napitak je za vas.

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

Brokoli, jabuka i limeta
Preceniti korisne osobine brokolija je nemoguće. Ova vrsta povrća poseduje visoki sadržaj proteina, što ga čini nezamenljivim za vegetarijance. Sem toga, brokoli je odliča zamena za meso, kada u toplo vreme ne želimo jesti tešku hranu.
Brokoli je odličan dijetetski proizvod, koji iz našeg organizma oslobađa soli teških metala. U kombinaciji sa jabukom i limetom, dobićete veoma interesantan napitak, koji možete popiti u večernjim časovima.

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

Celer i jabuka
Ovo je najrasprostranjenija varijanta zelenog napitka. Celer – je odlično tonizirajuće povrće. Smatra se da odlično oslobađa toksine. Niskokaloričan, poseduje umirajuće dejstvo, a ovo je veoma korisno za velika opeterećenja i na vrućinama. Napitak od celera i jabuka odlično će odgovarati kako za doručak, tako i za užinu.Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.