Uz ova 3 trika, hranićete se zdravije čak i kad padnete u iskušenje

by | 24 avgusta, 2019

Zdrava ishrana je prvi korak, koji morate da napravite ako želite da povedete malo više računa o svom telu. Kako biste sebe sprečile da podelgnete iskušenju, vreme je da napravite reorganizaciju frižidera i na vreme se snabdete zdravim grickalicama, kojima ćete zavarati glad.

Samo nekoliko jednostavnih trikova deli vas od usvajanja zdrave ishrane, kao navike, a tako i do vitke figure i dobrog zdravlja. 

1. Pripremite obroke unapred

Jedan dan u nedelji odvojite za pripremu zdravih obroka. Odvojite i sortitrajte namirnice za celu nedelju i pripremite nekoliko zdravih obroka, koji će vas čekati u frižideru i tako vas sprečiti da onda kada imate nedostatak vremena, posegnete za brzom i nezdravom zamenom.

2. Napunite frižider zdravim namirnicama

Potrudite se da svaki put kada otvorite frižider, iz njega uzmete nešto zdravo. Pored toga što su zdravi, potrudite se da vaši obroci imaju bogatu nutritivnu vrednost, kako biste što duže ostali siti.

3. Pijte više vode

Za naše zdravlje zaista je važno da povećamo količinu vode koju pijemo, zato, ako nemate tu naviku, pokušajte da obogatite ukus vode i time sebe podstaknete da je češće konzumirate. Napunite staklenu flašu voćem koje volite, sipajte vodu i ostavite je da prenoći u frižideru.  Osim što će ukus vode biti bogatiji, ovako pripremljena voda znatno će ubrzati i vaš metabolizam.

Važno je da vodu pijete nekih 20ak minuta pre jela, kako biste se zasitili i na taj način sprečili naviku da se prejedate, ali i da je konzumirate tek pola sata nakon jela, kako ne bi razblažila želudačnu kiselinu i tako usporila proces varenja hrane.

Pročitajte i… INTUITIVNA ISHRANA: Ishrana bez držanja dijete

Foto: @thegirlintheyellowdress

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.