Vanil-torta

by | 4 marta, 2015

vanil torta

Potrebno je (za biskvit):
2 jajeta, 75 g šećera, 75 g brašna
Za krem: 0,5 l mleka, 3 žumanceta, 150 g šećera, 1 štapić vanile, 300 g slatke umućene pavlake, 20 g želatina

Priprema:
Najpre napravite biskvit tako što ćete jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C šest minuta.
Za to vreme, prokuvajte mleko sa štapićem vanile, a potom umutite žumanca i šećer, pa prokuvajte sve sa mlekom. Dadajte želatin i ostavite malo da se ohladi. U ohlađen krem umešajte ulupanu slatku pavlaku. Dekorišite voćem po izboru i rendanom čokoladom.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Falkensteiner Hotels & Residences, Bulevar Mihajla Pupina 10k, Beograd, www.falkensteiner.com

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.