Dom zdravlja “Dr Ristić”: odgovori na vaša pitanja (ginekologija)

by | 4 maja, 2012

Pitanje:

Abortirala sam dva puta. Da li ću moći da imam djece? Prvi put sam dobila injekciju, a drugi put ne jer sam pozitivna grupa.

Odgovor:

Poštovana, pretpostavljam da mislite na Rogham injekciju, ali ni prvi put nije bilo potrebe da primite Rogham injekciju jer ste Rh pozitivni. Abortus kao medicinska intervencija može u određenim slučajevima da izazove infertilitet jer se radi o mini hirurškoj intrevenciju u maloj karlici. S obzirom da se intervencija izvodi u skladu sa savremenim medicinksim principima, verovatnoća sterliteta kao komplikacije je svedena na minimum.

DR SLAĐANA TUFEDŽDŽIĆ, specijalista ginekologije i akušerstva Doma zdravlja „Dr Ristić“

Tagovi:

4 reagovanja na “Dom zdravlja “Dr Ristić”: odgovori na vaša pitanja (ginekologija)”

 1. Katarina kaže:

  Ja ti mogu reći iz našeg iskustva da se vraća i smenjuju se. Moj muž je prvo imao ešerihiju, pa tura antibiotika, pa nalaz kaže nema ešerihiju, već neki enterokokus, pa sve tako. Digli smo ruke od antibiotika, moj muž već godinu dana pije brusnicu natural wealth, jeste skupa, oko 2000 dinara, a traje mesec i po dana, ali, hvala Bogu, nema više ešerihiju niti bilo koju drugu bakteriju. Najbolje provera spermograma.

 2. Mia kaže:

   Moj muz I ja pokusavamo  vec 6 meseci da ja zatrudnim, pre mesec Dana smo saznali da moj muz ima bakteriju prostate, doctor  je  dao antibiotike. Mozete li mi reci, Dali at bakterija se vrati  nakon nekog vremena??? Pored antibiotika, dali ima jos  nesto da bi mu mogli pomoci???

 3. marina kaže:

  Poštovana, odgovor možete pronaći ovde

 4. Bozidarka kaže:

  pre  ciklusa imam velike glavobolje, pa tek dobijem, i nemam redovan ciklus … a u zadje vreme pocela sam da se znojim….sta treba da radim……hvala 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.