Kako prepoznati omikron: Dva najčešća simptoma

by | 31 januara, 2022
Kako prepoznati omikron

Kako prepoznati omikron, naročito tokom sezonskog gripe, otkrivamo vam u nastavku.

Stručnjaci ističu da je omikron vrlo zarazan, a preliminarne studije ukazuju na to da izaziva uglavnom blaži oblik bolesti. Simptomi koji pokazuju da je osoba ima Covid- 19 uključuju povišenu temperarutu, upalu grla i osećaj grebanja u grlu, jake bolove u telu, noćno znojenje, povraćanje i gubitak apetita.

Kako prepoznati omikron?

Dr Angelik Koetz navodi da se kod pacijenata zaraženih omikronom ne pojavljuju simptomi kao što su gubitak ukusa i mirisa, začepljenog nosa i vrlo visoke telesne temperature. Poznavanje simptoma može pomoći u tome da se otkrije je li osoba zaražena delta ili omikron varijantom, a upravo su nedavna otkrića otkrila koja su dva najčešća simptoma koja prijavljuju pacijenti zaraženi omikronom.

Porčitajte i… Kako razlikovati omikron od drugih varijanti koronavirusa?

Prema poslednjem izveštaju, curenje iz nosa i glavobolja dva su glavna simptoma omikrona koja pacijenti najviše prijavljuju. Profesorica epidemiologije Irena Peterson ističe da ova dva simptoma mogu biti i znak neke druge infekcije, ali treba imati na umu da mogu ukazivati i na zarazu omikronom.

Dosad je prijavljeno oko 20 simptoma omikrona, a curenje i glavobolja su najčešće prijavljivani. Studija je otkrila i koji su neki drugi simptomi koji se u većoj meri javljaju kod osoba zaraženih omikronom. To su umor, kijanje i upala grla, piše Times of India.

Osobama koje primete ove simptome kod sebe preporučuje se da ih ne ignorišu i da se testiraju te izoliuju dok ne dobiju rezultate testa.

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs dragana991/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.