Pobačaj – Slomljena sam, kako da nastavim dalje?

Pobačaj je za svaku ženu izuzetno stresno iskustvo, bez obzira da li se radilo o planiranoj ili neplaniranoj trudnoći...

by | 6 oktobra, 2020

Život nas lomi i kali kroz godine, ali nikada nas ne pripremi za neke situacije. Za bol, gubitak, za promene koje nam baš taj život izokrenu u trenu.

Kompanija Libresse pokrenula je inicijativu #pričeiznutra sa željom da sve ono što svaku od nas tišti, muči, ali i raduje, ispričamo otvoreno i bez zadrške.
Jer, samo tako ćemo se osloboditi tereta, ali i podeliti svoju radost s drugima i pružiti dragocen savet svim onim ženama koje prolaze kroz slične priče.

Ovoga puta pred nama je tema o kojoj se retko govori. Tema o kojoj se često ćuti u tišini sopstvene duše, a ta tišina je bolna i izjeda iznutra.

Pobačaj je za svaku ženu izuzetno stresno iskustvo, bez obzira da li se radilo o planiranoj ili neplaniranoj trudnoći. Gubitak koji svaka žena oseti u tom momentu je nemerljiv, a psihički bol ne nestaje tako lako.

Pobačaj – Zašto dolazi do njega?

pobačaj

Da li smo same krive za to što nam se desilo? Da li je sudbina ta koja kroji naš život?

Na sva ova i još mnoga slična pitanja ne postoji odgovor koji je tačan, jer do pobačaja dolazi iz mnogih razloga, na koje ne možemo uvek da utičemo.

Međutim, nakon pobačaja menjaju se i partnerski odnosi. Ono što je trebalo da ojača vezu je nestalo, a za mnoge parove tu prestaje ljubav i zamenjuje je osećaj krivice. Libido i želja za bliskošću se lagano gase, a parovi se sve više udaljavaju jedno od drugoga, želeći da zaborave šta se desilo.

Volim ga – ne volim ga

Ipak, postoje i oni koji se nakon pobačaja osećaju još bliskije, jer ih je taj veliki gubitak približio još više.

Taj uragan emocija u svakoj ženi stvara različit put kojim će se njen život nastaviti.

Koja je vaša priča? Koji život živite sada, nakon pobačaja i da li ste ikome ispričale šta vam je zaista prolazilo kroz glavu, šta ste zaista osećale?

pobačaj

Budite deo akcije #pričeiznutra i podelite sa nama svoje iskustvo.

Možete nam pisati putem mejla [email protected] (subject: Za #pričeiznutra) i poslati svoju priču (ili zakazati razgovor s novinarkom) o problemu kroz koji prolazite.

Lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty