Crazy ženske navike, iz MUŠKOG ugla

by | jul 18, 2009

I jači i lepši pol imaju, svako svoje, sisteme vrednosti, stavove, manire, navike, ubeđenja… Međutim, koliko god da nas muškarci vole, sa svim našim vrlinama i manama, oni jednostavno ne mogu da shvate izvesne „sitnice“ koje su vezane za ženske obrasce ponašanja. Na neke od njih su, blago rečeno, „alergični“, i to ponekad zna da dovode u pitanje čak i opstanak veze.
Naime, radi se o tome da muškarcima sigurno nikada ne bi palo na pamet da kupe obuću za dva broja manju, da naprave scenu zbog sitnice, da se rukovode samo svojom intuicijom ili da na zajedničku budućnost gledaju kroz horoskop u dnevnim novinama. Da žene mogu da izlude svog partnera za svega nekoliko sekundi, otkriva nam upravo jedan muškrac na osnovu sopstvenog iskustva…

lepota i zdravlje

1. Nošenje neudobne, ali „stajliš“ obuće
Uzrokuje gadne plikove i krvave žuljeve. Zbog toga šepate, vučete noge, lepite milion flastera, kukate, pravite bolne grimase i… očekujete da vas neko nosi. Ali, te sandale savršeno se slažu uz haljinu koju ste obukli, zar ne? E pa, muškarci ne shvataju (bolje rečeno, nemaju razumevanja) takvu žrtvu. Nije da nam nije stalo da izgledate sjajno, ali smatramo da cipele, koje nisu oblikovane prema stopalu, izazivaju samo nevolje – i vama i nama.


2. „Prizivanje“ suza
Sigurno znate na šta mislimo – gledanje neke melodrame po 58. put ili puštanje muzike koja će vas garantovano rasplakati. Zapravo, poznajem ženu koja namenski odvaja vreme za tugu i suze. Ona ugasi svetlo u stanu i pusti svoju „depresivnu kompilaciju“ i dobro se isplače (mislim da to sve žene rade, makar podsvesno!). I, u čemu je fora? Muškarci to jednostavno ne kapiraju, a suze ih teraju na beg.
3. Čitanje partnerovog horoskopa
Zabavljao sam se sa jednom curom koja je verovala da će joj čitanje mog horoskopa pomoći da me upozna. Posledica njene navike bili su česti napadi „iz vedra neba“, zbog mojih, navodno, skrivenih namera i motiva. To je otišlo toliko daleko da mi je jednog dana, kada sam došao po nju, s vrata rekla: „Neverniče, imaš novu ljubav na poslu!“. Mi smo krajnje racionalna bića, a zvezde vidimo samo kada nas, na primer, zaboli zub.

4. Postavljanje hipotetičkih pitanja
Sasvim neočekivano, moja bivša devojka (nije ona što je zaluđena horoskopom) pitala me je da li bih je voleo i ako bi se ugojila deset kilograma. U tom trenutku mogao sam samo da je upitam: „Da li je to jedan od tvojih ciljeva?“. Mislim da u svakoj vezi postoji već dovoljno „vrućih“ pitanja, pa svako novo, koje IZMISLITE, izaziva paniku kod muškarca.

5. Nameštanje (zajedničke) postelje
Jednog jutra ustao sam iz kreveta i otišao u kupatilo. Ono što se desilo u mom odsustvu uzdrmalo me je iz temelja: moja devojka je namestila naš krevet. Čaršavi su bili zategnuti, jastuci savršeno složeni, dekorativni prekrivač bio je prebačen preko postelje. Nije ostao ni jedan jedini trag savršenog „ekosistema“ koji sam ostavio za sobom. Iskreno, muškarci mrze kada je krevet namešten, uglavnom zbog toga što osećaju da je „zatvoren“ do kraja dana. Mi volimo da mislimo da u svakom trenutku možemo da uskočimo u krevet radi dremke – ili nečega mnogo zanimljivijeg.

 

Tekst: Nataša Ćovin; foto: Dreamstime

Tagovi: