Ove navike pre odlaska u krevet će vam pomoći u misiji: Kako brže da smršam?

by | jul 4, 2020
brzo mršavljenje

Nedavno smo pisali koliko je teško izgubiti kilograme, kao i šta sve utiče na ovaj proces pored pravilne ishrane i treniranja (pogledaj OVDE), ali ako je to nešto u čemu se niste pronašli stiže još male pomoći. Postoji nekoliko trikova koje možete uvesti u svoje svakodnevne rutine koji pomažu kod gubljenja kilograma i koja će vam dati odgovor na pitanje: „kako brže da smršam“. (Pročitaj: Da li je banana dobar izbor za gubitak kilaže?)

Naime, uvođenjem ovih navika pre spavanja, ubrzaćete proces gubljenja kilograma.

Proteinski šejkovi pre spavanja

Prema jednom istraživanju sprovedenom u Floridi, konzumiranje proteinskih šejkova uveče može da vam pomogne da smršate.

Članak se nastavlja posle reklama

Otkriveno je da osobe koje piju proteinske šejk 30 do 60 minuta pre odlaska na spavanje imaju bolji metabolizam i manji krvni pritisak.

Bez svetlosti ekrana i televizora

Korišćenje mobilnih telefona pred spavanje ili gledanje televizora znači izlaganje plavom svetlu koje remeti vaš san i kvari funkcije metabolizma dok spavate. Prema jednom istraživanju najbolje je u potpunosti zatamneti spavaću sobu. (Pročitaj: Spavate loše? To može biti posledica lošeg držanja tela (video))

 Kako brže da smršam?

Članak se nastavlja posle reklama

Kako brže da smršam: Planirajte idući dan

Važno je da planirate svaki obrok kako biste imali kontrolu nad tim što jedete, a ne da vas uhvati panika kada ogladnite pa uzmete prvo što vam padne pod ruku. Zato, pre spavanja isplanirajte svoje obroke za idući dan, bilo da ih pravite ili kupujete.

Rashladite sobu

Kako brže da smršate? Obavezno ispoštujte ovo pravilo. Osobe koje spavaju u sobi gde je temperatura 18 stepeni Celzijusa imaju dvostruko više dobrih masti koje pomažu kod sagorevanja kalorija nego osobe koje spavaju na temperaturi od 23 stepena i više. (Pročitaj: Otkrijte tajni sastojak borbe protiv viška kilograma)

Članak se nastavlja posle reklama

Budite se u isto vreme

Ljudi koje se svaki dan bude otprilike u isto vreme imaju manje kilograma nego oni koje imaju poremećen raspored spavanja.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći i da ćete pitanje: „kako brže da smršam“ ostaviti iza vas.

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images