Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Da li bol u stomaku može biti simptom trudnoće?

by | 21 juna, 2016

Na vaša pitanja odgovaraju stručnjaci MediGroup-e.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

P: Poštovani, porodila sma se pre tri meseca i sve je bilo u redu do pre oko nedelju dana kada sma počela da osećam bol u predelu donjeg stomaka s leve strane, između kuka i prepone. Bol nije previše intenzivan, više tup. Pored bola, javio se i sirast sekret. Suprug i ja smo vodili računa tokom odnosa, ali zanima me da li navedeni simptomi mogu biti znaci rane trudnoće? Brinem se jer sam se porodila carskim rezom pa nije preporučljivo da odmah ponovo zatrudnim. Molim za vaše mišljenje i savet. Hvala unapred.
O: Poštovana, savetujem vam pregled nadležnog ginekologa sa ultrazvučnim pregledom i brisevima za mikrobiološku pretragu da bi se isključio zapaljenski proces, ali i eventualna trudnoća koja je ipak moguća ukoliko ste imali nezaštićene odnose.
S poštovanjem, dr Sandra Radović, ginekolog, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

P: Poštovani, imam 39 godina i dijabetes tip 1. interesuje me da li je za dijabetičare preporučljiva vantelesna oplodnja, koliko je podnošljiva i uspešna? Unapred zahvalna.
O: Poštovana, savetujem vam pregled endokrinologa koji će proceniti vaše zdravstveno stanje i uz adekvatnu terapiju obezbediti što bolju glikoregulaciju (nivo šećera u krvi), što je neophodno da bi se ulazilo u bilo kakav postupak asistirane reprodukcije.
S poštovanjem, dr Sandra Radović, ginekolog, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.