SUPER SAVETI: Smršajte za nedelju dana!

by | 1 marta, 2010

Ne doživljavajte vežbanje kao obavezu – uživajte u fizičkim aktivnostima i trud će vam se isplatiti. Vreme je da se probudite iz zimskog sna! Primenjujte L&Z kombinovani program dijete i vežbi i oslobodite se kilograma.

 

Za brzo mršavljenje zaista nije potrebno da gladujete i živite samo na jabukama i šargarepi. Većina žena može da smrša oko pola kilograma nedeljno ako dnevno sagori 500 kalorija više nego što unese. I dalje ste skeptični? Izaberite dve metode iz naše tablice (jednu iz svake kolone) i svakodnevno ih sprovodite. Garantujemo da ćete do sledećeg vikenda biti vidno mršaviji!

 

Smrsajte za nedelju dana

ISHRANA


Jedite jaja ujutro.
Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu jaja za doručak tokom dana konzumiraju oko 160 kalorija manje od osoba koje ujutro jedu druge namirnice ili drugu vrstu proteina. Jedite kombinovani ručak. Umesto uobičajenog sendviča sa mesom, ili suhomesnatim proizvodima, pojedite manju porciju supe ili čorbe i polovinu sendviča. Čorba će vas zasititi i uštedeti vam 250 i više kalorija.

 

Smanjite unos kaloričnih napitaka.
Umesto uobičajene kafe sa šećerom i punomasnim mlekom/šlagom, ili gaziranih pića, popijte čaj sa limunom. Tako ćete uštedeti čak 200 kalorija po napitku.

 

Pažljivo birajte užinu.
Umesto čokoladice ili kesice čipsa (sadrže oko 230 kalorija i 20 g masti), pojedite manju kesicu kokica, ili integralnu pločicu sa zamenom za šećer.

 

Jedite “mršaviju” picu.
Naručite picu sa tankom korom i polovinom uobičajene količine sira. Tako ćete uštedeti 280 kalorija i oko 20 g masnoće po parčetu.

 

Smanjite unos hleba i peciva.
Samo jedna zemička, ili kifla sa margarinom ili puterom sadrži oko 300 kalorija i 20 g masti. Jedite zdravije varijante. Zamenite čokoladni keks ili mafin nekim voćem, a viršle (ili kobasice) posnom pilećom ili ćurećom šunkaricom.

 

VEŽBE

 

Koristite stepenice.
Penjanje stepenicama, gde god imate prilike, u ukupnom trajanju od 30 minuta dnevno, sagoreće oko 300 kalorija.

 

Recite “Om!”
Praktikovanje meditacije i drugih relaksacionih tehnika oko pola sata dnevno znatno će ublažiti svakodnevnu tenziju, a ako izvodite vežbe joge, sagorećete najmanje 250 kalorija.

 

Izvodite vežbe oblikovanja.
Umesto uobičajenog intervala vežbi bez tegova, koje sprovodite u teretani, radite sat vremena vežbe oblikovanja (“body sculpting”). Tako ćete aktivirati mišiće na drugi način i utrošićete dodatnih 270 kalorija.

 

Spremajte kuću.
Osim što će vaš dom naprosto zablistati, sve to brisanje prašine, usisavanje i ribanje sagoreva čak 270 kalorija u satu.

 

Smrsajte za nedelju danaŠetajte u društvu.
Umesto povremenih sedeljki sa prijateljicama, šetajte sa njima energičnim korakom u trajanju od 45 minuta. Osim što ćete se slatko ispričati, utrošićete 300 kalorija.

 

Pravo na ples!
Ne morate zbog toga da idete u diskoteku ili na kurs plesa (mada je to odlična ideja), plesati možete i u svojoj dnevnoj sobi. Đuskajte uz zvuke omiljene muzike i sagorećete 270 kalorija.

 

Igrajte video igru.
Ipak, neka to bude Nintendo Wii. Američki istraživači su utvrdili da igra boksa u trajanju od pola sata sagoreva oko 220 kalorija.

 

INFO PLUS: Potkožno masno tkivo se skuplja na određenim mestima (butine, guza, stomak…), a kada gubimo kilograme, podjednako se “topi” sa celoga tela.

 

 

Tagovi: