Slavne dame koje su otvoreno progovorile o spontanom pobačaju

by | 18 avgusta, 2015

Mnoge poznate dame delile su svoj bol nakon spontanih prekida trudnoće sa celim svetom, ali nisu bile obeshrabrene.

Foto: Gulliver/Splashnews/Hello!/Svet&Style

Foto: Gulliver/Splashnews/Hello!/Svet&Style

Spontani pobačaj je veoma zastrašujuće iskustvo za svaku ženu, bez obzira koja trudnoća je u pitanju. Neki od uzroka ovog problema su genetske prirode, ali u najčešće razloge pojavljivanja spadaju materični i hormonski poremećaji i različite infekcije u reproduktivnom traktu.Ukoliko ste vi ili neko blizak vama imali spontani prekid trudnoće, ne očajavajte i ne dajte se obeshrabriti.

Ovaj problem javlja se daleko češće nego što se o tome govori, a zadesio je milione žena različitih rasa, starosti, statusa i fizičkih karakteristika.

Čak i poznate dame, koje su u mogućnosti da sebi priušte najbolju moguću negu, prošle su kroz ovo neprijatno iskustvo.

Ipak, one su bile dovoljno hrabre da govore o tome.

Foto: Gulliver/Splashnews

Foto: Gulliver/Splashnews

Bijonse
U dokumentarcu „Life Is But a Dream“ Bijonse je otrila da je pre nego što je rodila Blu Ajvi, imala još jednu trudnoću, ali da se ona okončala pobačajem. „Odabrala sam imena. Zamislila kako će izgledati. Osećala sam se vrlo majčinski. Odletela sam u Njujork na pregled, ali otkucaja srca više nije bilo. Doslovno nedelju dana ranije sve je bilo u redu. Sad srce više nije kucalo.“ Bijonse je priznala kako je slomljeno majčinsko srce izlečila muzikom. „Otišla sam u studio i sastavila najtužniju pesmu koju sam ikad napisala. Bila je to prva pesma za moj poslednji album i bila je to najbolja terapija za mene“, dodala je muzička zvezda.

Koje poznate dame su još prošle kroz ovaj težak period i koje su hrabro o tome ovorile pogledajte OVDE

Tagovi:

2 reagovanja na “Slavne dame koje su otvoreno progovorile o spontanom pobačaju”

  1. Danijela kaže:

    Slažem se u potpunosti da bi trebalo o ovome pričati… Bol, tuga i neizvesnost u tom trenutku je nešto najstrašnije što može da zadesi jednu ženu… Mnogim ženama je u ovom državi sve i svašta tabuu tema, ali, ne bi trebalo biti… Javnim okupljanjima, pričom – dobro pričom, možemo postići puno! Samo napred i bravo za temu!

  2. bombonica kaže:

    Retko se o ovome govori u javnosti. Žene prolaze kroz veoma težak period i fizički i psihički, zato bi o ovoj temi trebalo govoriti što više, jer mnoge žene to drže u sebi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.