Buduće mame i tate oduševljene: IKEA Srbija uvodi novi oblik podsticaja

by | 9 marta, 2020

Prvi mesec po povratku s roditeljskog odsustva, IKEA zaposleni mogu raditi pola ugovorenog radnog vremena, a primati punu naknadu

Danas kada se život odvija toliko brzo da sve trpi, a najviše vreme koje provodimo sa prijateljima i porodicom nema ništa dragocenije nego imati sate koje možete pokloniti upravo njima. Vođeni ovim, odgovorni u  kompaniji IKEA Srbija rešili su da uvedu novi oblik podsticaja za svoje zaposlene. Kako bi dodatno pomogli svojim zaposlenima s malom decom i pokazali im da uvažavaju njihov privatni život osmislili su „mesec prilagođavanja za roditelje“.

Naime, svi zaposleni u kompaniji IKEA Srbija koji su postali roditelji i koristili su roditeljsko odustvo, sada će – po povratku na posao – prvih mesec dana moći raditi pola ugovorenog radnog vremena, a biće plaćeni kao da su radili puno radno vreme.

– Kao kompanija koja ravnopravnost smatra središtem ljudskih prava, uvođenjem progresivnih mera želimo svim svojim zaposlenima omogućiti jednake prilike za rast i razvoj. Svesni smo da povratak na posao nakon roditeljskog odsustva može biti stresan svim članovima porodice. Zato nakon uvođenja jednomesečnog dopusta za nove tate, ove godine idemo korak dalje te uvodimo meru koja će olakšati povratak na posao zaposlenima koji su koristili roditeljsko odsustvo, ali i njihovoj deci prilagođavanje na novonastalu situaciju – istakao je Strahinja Urošević, direktor robne kuće IKEA Beograd.

Podsećamo, IKEA je pre godinu i po uvela i mesec dana plaćenog odustva za sve nove tate, koji mogu koristiti nakon što se njihove partnerke vrate sa odsustva. Ta, kao i ova nova pogodnost, deo su višegodišnjih napora koje kompanija IKEA sprovodi u cilju promovisanja vrednosti ravnopravnosti i stvaranja inkluzivne radne sredine koja zaposlenima pruža iste prilike za razvoj i rast i omogućava balans između privatnog i profesionalog života.

Foto: PromoNajnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.