Što vam sve treba kada krene porođaj!

by | 27 aprila, 2017

Za novopečene mame najčešće kažu da imaju sve vreme ovog sveta i da je devet meseci sasvim dovoljan period da pripreme sve što će im biti potrebno za porođaj i neposredno posle porošaja. Međutim, kada pukne vodenjak i krenu kontrakcije, blago rečeno nastaje opšti haos.

Foto: Pixabay

Sve vežbe disanja, kontrolisanje situacije, i sve stvari za koje znate gde stoje padaju u vodu, jer nastaje opšti haos. Kako vas ne bi nespremne dočekao porođaj sastavili smo spisak neophodnih stvari koje bi trebalo da prirpemite ranije.

Za početak izaberite odgovarajuću torbu u koju ćete zapakovati stvari sa spiska. Vodite računa da torba ne bude prevelika, a svakako će vam biti zgodnije ukoliko torba bude imala točkiće. Evo, šta sve porođajna torba bi trebalo da sadrži:

Spavaćicu ili pamučnu pidžamu, jastuk, papuče, pamučni donji veš, nekoliko pari pamučnih soknica, ogrtač ili bademantil, balzam za usne, vlažne maramice, četkice i pasta za zube, mobilni telefon i punjač, knjigu, časopis ili tablet, mp3-u ili iPod, slušalice, šampon za suvo pranje kose, pincetu, turpiju za nokte, štapiće za uši, mleko za telo, kremu za ruke, i ukoliko je dozvoljeno možete poneti kesicu orašastih plodova.

Spisak za postporođajnu torbu je malo drugačiji i evo šta je potrebno: papirologija i dokumenta, specijalni brushalter za dojenje, odeća ili ogrtač za vas, odeća za bebu, ćebence za bebu, neseser sa stvarima za higijenu: šampon, sapun, krema za lice, češalj…
Ukoliko smo nešto izostavili slobodno nam pišite u komentarima kako bi spisak bio potpuniji…


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje