Stevija je sada prošlost: Pronašli smo prirodni zaslađivač sa 0 kalorija!

by | mart 13, 2018

S obzirom na brz način života koji vodimo,  nedostatak vremena, ishranu s nogu, nezdravu i brzu, smanjenu fizičku aktivnost, sve je više ljudi koji boluju od srčanih bolesti i dijabetese. Konzumiranjem brze hrane u svoj organizam unosimo veliku količinu šećera, koja našem telu i zdravlju nanosi štetu.

Kako biste poveli malo više računa o svom zdravlju i ishrani, možda biste tradicionalno prisutan beli šećer mogli da zamenite eritritom.

Eritrit je prirodni šećerni alkohol koji nalazimo u vlaknima voća i povrća kao i u fermentisanoj hrani. Dobija se fermentacijom šećera iz kukuruza. Pozitivno utiče na probavu, jer se već u tankom crevu potpuno razgrađuje.

Koristi se kao zaslađivač, a izgledom i ukusom veoma podseća na beli šećer, samo mnogo zdraviji.

Neke od namirnica koje u sebi sadrže malu količinu ovog šećernog alkohola su kruška, vino, sir, pečurke i lubenica. Glikemijski indeks eritrita je 0 pa njegova konzumacija ne povećava nivo šećera u krvi, stoga je pogodan za dijabetičare i ljude koji žele da izgube na težini. Pored toga ne prija bakterijama koje utiču na stvaranje karijesa, pa čuva i zdravlje i sjaj naših zuba.

Ovaj prirodni zaslađivač trpi visoke temperature pa je pogodan za kuvanje. Idealan je za pripremu lagane varijante vaše omiljene poslastice.

Pročitajte i…Zašto su obroci kojim ,,varate’’ dobri za vas dok ste na dijeti

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Tagovi:

top