Estetska hirurgija: Nezadovoljstvo dušom ili izgledom?

by | 7 marta, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Mogla bih možda malkice da povećam usne hijeluronom? A možda bih mogla i da „ispeglam“ ovu boru smejalicu? Ma i ova bora između obrva mi se baš vidi, da i nju uradim? Mada ni mini fejs-lifting ne bi mi škodio… I odjednom od samo pola kubika nekog materijala u usnama vi za tren oka doćete do toga da niste zadovoljne ni malim prstom na nozi, ali takvi tretmani još uvek ne postoje. Šta nam zapravo nezadovoljstvo sobom poručuje?

Od žena se nekako uvek očekuje da izgledaju savršeno, besprekorno, bez grama celulita, koje samo zato što su žene, imaju u daleko većoj meri nego muškarci. Takođe moraju daleko više da vode računa o kilogramima, koje takođe samo zato što su žene i zato što im hormoni nikada ne miriju imaju više neko mnogi muškarci. A trend društvenih mreža putem kojih se plasiraju isfotošopirane slike koje su sužene u raznoraznim programima i provučene kroz najmanje deset filtera nam je nametnuo da poželimo da se povrgnemo mnogobrojnim operacijam ranije nego što bi trebalo ili uopšte ne bi ni trebalo.

Foto: Pixabay

Da li nas Insta trend navodi da poželimo da isravimo zube, izbelimo ih, povećamo usne, nadogradimo kosu, istaknemo jagodice ili nas unutrašnje nezadovoljstvo goni misleći da će vanski izgled uticati na naše emotivno stanje.

Kad god se nalazite u emotivnom disbalansu i kad god ste u raskoraku sa unutrašnjim zadovoljstvom i spoljašnjim izgledom tada ćete imati problema sa stvarima koje samo vi primećujete. Kako objašnjavate žene koje imaju višak kilograma, ali osmeh na licu? One su prihvatile svoje telo baš takvo kakvo jeste. One su prihvatile da lepota nije stanje kako te dugi vide, već kako ti vidiš sebe. Da lepota nema veze sa novog garderobom, jednim kubikom ili liftingom lica, ima veze sa liftingom duše. Sredite unutrašnje stanje pa ako i dalje budete nezadovoljni sredite spošaljnji izgled. Jer i kada budete stavili usne i kosu, i uradili svaku operaciju koju želite, ukoliko niste sredili emocije i stanje misli, opet ćete biti nezadovoljne. Vama treba hirurgija duše, a ne tela. A znate li kako se to postiže? Tako što ćete raditi šta volite, govorićete šta želite, volećete, ljubićete, smejaćete se, bićete iskreni prema sebi i drugima, pružićete ruku sebi jednako kao i drugima. I volećete sebe!

Šta uopšte znače bore na licu? To su tragovi. Tragovi življenja. Ako budeš obrisala sve puteve kojima si stigla baš do tačke na kojoj sada stojiš kako ćeš znati iz kog si pravca došla? Kako će drugi znati jesi li se u životu više smejala ili plakala? Zašto želiš da navučeš masku i izbrišeš sećanja? Šta su bore? Bore su dokaz da si se smejala i kada ti nije bilo do smeha, dokaz da si plakala kada te je nešto ranilo, dokaz da te je nepravda sveta ljutila, dokaz da vreme prolazi i podsetnik da u njemu treba uživati, bez filtera!

Pročitajte i… Muškarci odgovaraju: Da li manjak novca u džepu utiče na njihovo samopouzdanje?


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

2 reagovanja na “Estetska hirurgija: Nezadovoljstvo dušom ili izgledom?”

  1. Sonnia kaže:

    BRAVO DEVOJKO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.