Categories Psiha

Loši momci, brza hrana i cigarete: Kako sam pobedila svoje poroke

Brza hrana, cigarete, veze bez budućnosti… Mapirala sam šta je to što me najaviše koči i potom krenula da radim na sebi, posvećeno i bez izgovora. Evo kako sam pokušala da kontrolišem svoja tri glavna poroka

Piše: M.M.

Znate kako kažu – sve što nam pričinjava zadovoljstvo je nemoralno, nezdravo ili goji.

Tada u našoj svesti ne postoji jutro sa mamurlukom već samo trenutno iskustvo slobode igranja uz preglasnu muziku i divan osećaj pijanstva. Tada nema osećaja kajanja zbog prejedanja brzom hranom: on dolazi tek kasnije, kada osvestimo da je trebalo da budemo pametniji i preskočimo pljeskavicu u tri ujutro, ili kada stanemo na vagu i priznamo da prosto nećemo smršati.

To je to, bucka. Sama si kriva.

Taj osećaj slabosti i sramote pred samom sobom jedan je od najgorih osećaja. Međutim, ovakvo ponašanje postaje opasno onog trenutka kada pređe iz povremene otkačene večeri u obrazac ponašanja. Upravo to se desilo i meni.

Šta sam onda pokušala da uradim? Shvatila sam da, ukoliko želim da budem bolja osoba nego juče, moram da napravim manje korake, a ne da očekujem da ću se već sutra probuditi zadovoljna u svom novom životu.

Mapirala sam šta je to što me javiše koči i potom krenula da radim na sebi, posvećeno i bez izgovora. Evo kako sam pokušala da kontrolišem svoja tri glavna poroka.

Porok br. 1: Loši momci i veze na noć

www.thekindland.com

Danas je izuzetno zbunjujuće biti singl i muško-ženski odnosi su otišli do đavola. Najčešće ste primorani da tumačite ponašanje momaka do besvesti i analizirate poruke dok ne poludite. U jednom trenutku ste u dobrim odnosima, u sledećem komunikacija već zataji. Visite na Fejsbuku i Instagramu u pokušaju da skontate šta se dešava u njegovoj glavi. Pravite se da ste nezainteresovane jer ste negde pročitale da će ga to zaintrigirati.

 

Dugo sam bila u odnosu koji bih okarakterisala kao situationship. Nisam znala na čemu sam, nisam se usudila da pokrenem taj razgovor, a zaljubila sam se kao krelac. Bili smo dobri prijatelji između kojih se očigledno dešavalo nešto, ali se granica nije prelazila.

Kada smo se jednom napili i najzad spavali zajedno, naš odnos je postao još veći haos. Jednom kada bismo se našli, poljubio bi me, drugi put bi mi drugarski bacio pet. Ljubomorisao je kada bi me drugi momci startovali, a nekada se ponašao kao da ne postojim. Onda sam pukla, puklo je i naše prijateljstvo. Okrenula sam se lošim momcima i vezama na noć. Živela sam za trenutak jer je bilo uzbudljivo, a nije me bilo briga.

@dirtybootsandmessyhair

Međutim, u jednom momentu sam osetila da je dosta. Shvatila sam da je moj život pun ljubavi i da ona zaista ima mnogo različitih oblika. Nema ništa loše u avanturi, osim u slučaju da u nju ulazite sa velikim očekivanjem da ćete baš vi biti ta devojka koja će ukrotiti ženskaroša.

Kliknite za priču o mom poroku br. 2…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA