Categories Psiha

Ojačajte svoje liderske sposobnosti

4. Koristite sve moderne načine komunikacije

Ako ste poput većine introverta, onda radije birate pisanje e-mailova. Telefoniranje i razgovori licem u lice nisu vam preterano drag način komuniciranja, i to je u redu. Zato kad god imate šansu, možete odabrati online platformu kako biste komunicirali s kolegama.

5. Odvojite vreme za sebe

Za razliku od ekstroverta, kontakt sa drugim osoba za vas može biti itekako iscrpljujuć. Nakon nekoliko sati druženja i neprestanog komuniciranja potrebano vam je vreme za sebe. Nemojte da se bojite da iskoristite nekoliko sati dnevno kako biste se odmorili i posvetili isključivo sebi. Ravnoteža i sklad u ovom su slučaju od velike važnosti.

6. Recite šta očekujete i šta bi neko trebalo da očekuje od vas

Većina osoba nije navikla da radi sa “povučenim” liderima. Oni očekuju lidera koji će im stalno davati savete. Zato nemojte iznenaditi kolege sa tihim pristupom. Jednostavno svakome recite svoja očekivanja, ali im recite i to šta oni mogu očekivati od vas kao lidera.

7. Budite empatični

Sposobni ste videti i razumeti šta muči druge ljude. Upravo empatija je vaša najveća snaga i prednost. Možete shvatiti stavove svih osoba koje su se našle u konfliktu i možete prepoznati kada je nekome potrebno ohrabrenje. Suosećanje svakako treba biti dio vaših liderskih vještina.

Udaljavanje i ograđivanje od konflikta nije nešto što lider sebi može priuštiti. Iskoristite svoju saosećajnost, oslonite se na svoj zdrav razum, analizirajte situaciju i predložite ispravno rešenje sa kojim će svi biti zadovoljni.

Važno je zapamtiti da vas to što ste introvert ne sme sprečiti da postanete dobar lider.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu!

Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA