Categories ZDRAVLJE

Savet nutricioniste: Kada je pravo vreme za doručak

Vrlo  često čujemo da je doručak najvažniji obrok, ali niko ne kaže koje je najbolje vreme za prvi obrok u danu. Mnogi od nas nisu gladni čim ustanu. Da li je zaista važno vreme, kada je doručak u pitanju?

Nutricionisti kažu da je vreme obroka podjednako važno kao i njegov sastav i količina! Prema njihovom mišljenju, najbolje vreme za doručak je u prva dva sata nakon buđenja.

Ovaj prvi obrok, ukoliko ga pojedete u predviđeno vreme, stabilizovaće šećer u krvi tokom celog dana. Tek nakon doručka, ceo naš organizam će se razbuditi.

Ukoliko ujutru prvo trenirate, pokušajte da pojedete nešto lagano, sat vremena pre treninga, a ako vam više prija da trenirate pre jela, uvek sa sobom ponesite nešto što ćete pojesti nakon treninga, da biste telu obezbedili dovoljno energije.

Ako ste tip osobe koja ne može da jede rano, popijte čašu vode kad ustanete, kako biste hidrirali svoj organizam, a zatim pojedite nešto lagano, grčki jogurt ili bananu. Bitno je samo da ne preskočite doručak, jer on obezbeđuje energiju koja je vašem organizmu potrebna da produktivno započne dan.

Pročitajte i… Ako ne možete da smršate, primenite OVE metode

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA