Categories Lepota

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti

Raspolažemo li pravim informacijama?

Svi smo mi upoznati s nizom kozmetičkih trikova koji se prenose iz generacije u generaciju ili se formiraju pojavom nekih novih proizvoda na tržištu, ali slažu li se stručnjaci s tim da oni zaista deluju?
Svi smo se toliko puta našli u situaciji u kojoj se slepo držimo nekih pravila u području nege kože, a da ni sami zapravo ne znamo zašto. Primera radi, postoji li osoba koja se tokom odrastanja nije bojala da izađe napolje sa mokrom kosom? Niko na sebe nije hteo da preuzme rizik od dobijanja meningitisa, iako su brojni stručnjaci stotinama puta ponovili kako to nema veze s istinom. Radi se samo o još jednom potencijalno opasnom mitu kojeg treba raskrinkati, a u nastavku vam donosimo neke od najzastupljenijih, kao i razloge zašto nisu tačni.

Zubna pasta pomaže kod akni

To bi bilo zaista dobro i praktično, no u tome nema previše istine. Prema rečima stručnjaka, ovaj je mit verovatno nastao zbog toga što neke paste za zube imaju antibakterijska svojstva. Da, stavljanje paste na upaljeno područje lica će možda umanjiti crvenilo i isušiti deo za koji želite da splasne, ali nećete postići apsolutno nikakav dugoročan efekt. Međutim, oni koji imaju osjetljivu kožu, nanošenjem zubne paste rizikuju dodatne iritacije i nova upalom zahvaćena područja lica. Takođe, zavisno od tipa kože, korištenje paste može dovesti do hiperprodukcije sebuma ili pak osećaja zatezanja.

Pročitajte i …Kako držati proširene pore pod kontrolom

Micelarnu vodu nije potrebno ispirati

Što se tiče ultra popularne micelarne vode, za nju je vezano više mitova. Za početak, mnogi i dalje odbijaju da prihvate da micelarna voda nije namenjena temeljnom čišćenju lica, već služi kao priprema pre čišćenja mlekom ili nekim drugim sredstvom. Isto tako, potrebno je čitati sastav micelarne vode koju koristimo kako bismo znali treba li je isprati s lica ili ne. Neke micelarne vode sadrže sastojke koji su agresivniji za kožu i ne smete ih ostaviti na licu, dok su druge zaista blage i ne morate se umivati nakon korištenja. Za tačne savte se najbolje raspitati kod proizvođača.

 

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA