Categories Lepota

Anti age expert: Kako umanjiti vidljivost bora i sprečiti nastanak novih?

Kada proces starenja započne, počinje da se menja struktura kože. Ove promene se spolja odražavaju na teksturu i izgled kože. Usled smanjenog nivoa prirodnih supstanci, koje koži daju njenu zategnutost i mladalački izgled, pojavljuju se fine linije i bore.

 

Kako smanjiti vidljivost prvih znakova starenja?

Osim izbegavanja faktora koji uzrokuju starenje (koji su to faktori pročitajte ovde) postoje brojni aktivni sastojci za koje je dokazano da smanjuju znakove osetljive kože koja stari:

Koenzim Q10

Koenzim Q10 je moćni antioksidans. Preparati za negu kože koji sadrže koenzim Q10 daju energiju i ojačavaju ćelije a takođe i pospešuju obnavljanje ćelija.
Pomaže koži da ostane zategnuta duže vremena i daje joj sposobnost da neutrališe slobodne radikale koji su nastali pod uticajem faktora spoljašnje sredine, kakvi su UV zraci i zagađenje.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je supstanca koja nastaje u samoj koži. Jedna od njenih ključnih funkcija je zadržavanje vlage. Kako starimo, prirodna sposobnost kože da sintetizuje hijaluronsku kiselinu slabi i počinju da se pojavljuju i produbljuju bore.

Ceramid-3

Oni su vrsta lipida koja čini deo barijere kože odgovorne za zadržavanje vlage i odbijanje iritirajućih elemenata iz spoljne sredine. Kod suve kože često postoji manjak ceramida. Dodavanje ceramida u preparate za negu kože može pomoći jačanju barijerne funkcije kože, ublažavanju isušenosti kože i sprečavanju iritacije.

L&Z beauty tip: Osim zdravog načina života, čuvanja kože od agresivnih spoljašnjih faktora, kreme protiv bora su najbolje oružje koje možemo koristiti u anti age borbi. Naša preporuka je Eucerin Q10 linija koja je namenjena za osetljivu kožu u borbi protiv bora. Linija sadrži koenzim Q10 koji pomaže koži da ostane zategnuta što duže, ali i u prevenciji starenja. Eucerin Q10 linija može biti prvi korak kod mladih osoba koje žele da krenu sa anti age negom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA