Categories Kosa

Detoks za suvu kosu: 4 koraka za obnovu oštećenih krajeva

Dobra nega počinje pravim šamponom, a za suvu kosu najbolji su oni na bazi makadamije i ulja jojobe. Pomaže i regenerator čije će delovanje pojačati toplina. 

Foto: Guliver/Getty images

Odaberite odgovarajući šampon

Lepa kosa počinje pravim odabirom šampona, a za suvu kosu najbolji izbor su oni na bazi makadamije, ulja jojobe i nektara plave agave koji hrane vlasi i vraća joj vlagu. Takođe, kosu treba prati dva do tri puta nedeljno, a sve češće od toga dodatno isušuje i oštećuje kosu. Učestalo pranje kose skida sa vlasi zaštitna ulja, zbog čega brže pucaju.

Sušenje fenom će pojačati delovanje regeneratora

Regenerator kosi pruža dubinsku negu, a leti je najbolje koristiti onaj koji se ne ispira. Frizeri preporučuju da regenerator nanesete samo na vrhove jer u suprotnom kosa neće izgledati bujno. Kosu treba sušiti fenom, a toplina će omogućiti da regenerator lakše prodre u proteinsku strukturu kose i obnovi vlasi iznutra.

Silikonske maske treba izbegavati

Maske za kosu sastavni su deo nege suve kose zato što vraćaju vlagu. Najbolji izbor su one na bazi palminog ulja i shea maslaca, dok one sa silikonima treba izbegavati. Silikonske deluju samo na površini i ne obnavljaju kosu iznutra, a maske s uljima obnavljaju kutikule i daju elastičnost. Jako oštećenoj kosi potrbna su dva tretmana maskom nedeljnoi, a manje suvoj jedan.

Dubinska nega uljima

Isušena kosa podložnija je pojavljivanu peruti i opadanju, ali tome pomažu ulja koja dubinski neguju. Najbolji izbor su kokosovo, maslinovo ili bademovo ulje, a dovoljno je da ih nežno umasirate i ostavite 20 minuta da deluju pre ispiranja.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA