Categories Šminka

Sedam stvari koje morate da znate o šminkanju

Svaka od nas ima neku svoju mejkap rutinu, ali uvek volimo da ispratimo nove trendove u šminkanju i da vidimo i čujemo šta nam kažu stručnjaci. Istražujući, često naletimo i na greške koje pravimo. Donosimo vam korisne savete mejkap stručnjaka, koje morate imati na umu prilikom narednog šminkanja.

Foto: Pixabay

1 Ključna stvar je dobro ogledalo! Najbolje je ono koje je veliko, dobro osvetljeno i okrenuto naviše, tako da možete da podignete bradu dok se ogledate. To je najbolja pozicija za šminkanje očiju.

2 Lice pripremite za šminkanje pilingom, a ne maskom za lice! Piling uklanja mrtve ćelije kože, pa je ona glatka i blistava, a kao takva mnogo je bolja podloga za šminkanje.

3 Prvo našminkajte oči! Tako sprečavate da vam senka pada na tenirano lice.

4 Sapun i voda su nezamenjivi u pranju četkica za šminku, kažu stručnjaci. Kad perete četkice, uvek perite samo vlakna, ne i dršku, jer od vode može da oslabi lepak koji spaja vlakna i dršku, pa ona mogu da počnu da otpadaju.

5 Kad ste umorni, ne pokušavajte to da prikrijete! Jer, ako na umorno lice krenete da dodajete korektor, superpigmentisane senke i karmini učiniće da izgledate još umornije. Koristite BB kreme, jednostavna rumenila i sjajeve za usne.

6 Hajlajtere najverovatnije stavljate pogrešno! Uvrženo je mišljenje da luminajzeri imaju najbolji efekat kad se stave na čeonu kost i vrh jagodice, ali mejkap stručnjaci prednost daju “trouglu svetlosti” – to je potez koji se izvodi ispod oba oka. Tako se osvetljava sama sredina lica.

7 “No make up” nekada znači “make up”! Probajte, zašto da ne. Oslobodite se pritiska okoline, koja od vas traži perfektnost u svakom trenutku. Savršenost ne postoji, a lepota je u vama. Najbolja šminka je definitivno vaš osmeh!

Pročitajte i … Pet ruževa koje ćete obožavati ovog proleća

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA