Čokoladna rapsodija od palačinki zadovoljiće sva vaša čula. Budite sigurni u to!

by | decembar 2, 2016

Ako ste ljubitelj palačinki, onda je ovo pravi recept za vas. Ukusna torta od palačinki nešto je sa čime nikako nećete pogrešiti. Upustite se u ovu slatku avanturu i obradujte ukućane i oduševite goste – svi će tražiti parče više. 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Prijatno!

Sastojci:

– 125 g brašna
– 250 ml mleka
– 7 jaja
– 2-3 kašike vanilin-šećera
– 2 kašike putera + 30 grama putera
– 250 g masnoće od kokosa
– 300 g crne čokolade
– 250 g šećera
– narendana korica pomorandže
– 2 kašike likera od pomorandže
– 100 g slatke pavlake

Priprema:

1. Pomešajte u glatku smesu brašno, mleko, 3 jajeta i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

2. Po 1/8 testa sipajte u teflonski tiganj (prečnika 25 cm) s malo zagrejanog putera i pecite minut. Okrenite palačinku, pa je pecite još 30 sekundi. Na taj način ispecite još sedam palačinki.

3. Masnoću od kokosa rastopite u šerpi. Naseckajte 150 g čokolade pa je umešajte u masnoću zajedno sa 4 jajeta, 200 g šećera, korom i likerom pomorandže. Mešajući kratko zakuvajte, pa sklonite sa ringle. Ostavite u posudi da se ohladi kako biste time mogli da premažete palačinke.

Pročitajte i… Siromašni desert koji je plemstvo tamanilo! Za 5 minuta gotov je slatki CARSKI omlet!

4. Zatim premažite palačinke kremom od čokolade, pa ih poređajte jednu na drugu (završite palačinkom). Pritisnite nečim palacinke, pa ih stavite na sat vremena u frižider.

5. Za glazuru prvo zakuvajte pavlaku i puter. Sklonite šerpu sa ringle, naseckajte preostalu čokoladu i rastopite je u pavlaci. Ostavite da se malo ohladi. Zakuvajte 50 ml vode i 50 g šećera, a zatim to umešajte u smesu. Gotovom smesom prelijte tortu od palačinki.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: