Categories POKLONI I AKCIJE

Septembarske knjige meseca: poklanjamo vam odlične naslove

U septembarskom broju “Lepote i zdravlja” pisali smo o prednostima i manama self-help literature. Pa nas ovoga puta zanima: “Koja je knjiga iz self-help oblasti i na koji način najviše uticala na vas?” Najzanimljivije odgovore nagrađujemo knjigom. Odgovore ostavljajte u komentarima ispod Facebook posta, do sledećeg četvrtka u podne, a najinteresantnije ćemo nagraditi. Imena dobitnika objavićemo u komentaru ispod Facebook posta u petak, 8. septembra.

Foto: Thinkstock

Priredila: Maja Šarić

STAN U PARIZU, GIJOM MUSO

(Vulkan izdavaštvo)

Policajka Madlin i pisac Gaspar, iznajmljuju u isto vreme zagonetni atelje i pokreću istragu koja ih zauvek menja.

 

ONA I ON, MARK LEVI

(Laguna)

Romantična komedija o usamljenosti urbane generacije, sa izvrsnom galerijom likova.

 

 

PUSTINJAK, TOMAS RIDAL

(Kamelia)

Na plaži jednog španskog ostrva pronađen je automobil sa telom bebe. Nezadovoljan radom policije, lokalni čudak odlučuje da sam pronađe ubicu deteta.

 

DNEVNIK JEDNOG NOMADA, BEKIM SEJRANOVIĆ

(Booka)

Roman je dnevnički zapis o jednoj ljubavnoj priči i njenoj propasti…

 

U POTRAZI ZA SREĆOM, BARBARA ANĐELIS

(Vulkan izdavaštvo)

Autorka otkriva kako da nam život postane svet ispunjenim svakodnevnim čudima.

 

OD PREPREKE DO POBEDE, RAJAN HOLIDEJ

(Vulkan izdavaštvo)

Jednostavna promena stava dovoljna je da naizgled nepremostive prepreke pretvorimo u priliku života.

 

SVETAC, SUTFER I DIREKTORKA, ROBIN ŠARMA

(Vulkan izdavaštvo)

Kako da se oslobodite strahova, zavolite život i pronađete sreću za kojom tragate.

 

DRUGO LICE LJUBAVI, DR DŽINI SEJFER

(Laguna)

Autorka se bavi tamnom stranom beznadežne ljubavi, pružajući praktične odgovore na mnoga pitanja koja nas muče kada se i sami nađemo u nekoj od tih situacija.

 

ŽIVOTNE KRIZE KAO PRILIKE ZA RAZVOJ, RIDIGER DALKE

(Laguna)

O prekretnicama u čovekovom životu i bolestima karakterističnim za njih.

 

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

5 komentara

 1. Na mene je definitivno uticala knjiga Emocionalni vampiri na poslu i kako se izboriti sa njima! 🙂
  Ranije sam se mnogo vise nervirala na poslu i upustala u bespotrebne rasprave i ispravljanje tzv.krivih Drina, a posle ove knjiga sam dosta mudrija, izbegavam nepotrebne konflikte, radim svoj posao i ne trosim se bespotrebno 🙂

 2. Ne znam da li knjiga Emocionalna inteligencija- Daniel Goleman, spada u self- help literaturu ali na mene je ostavila pozitivan utisak, bez obzira što sam već bila „svesna“ problematike o kojoj govori. Knjiga ilustruje emocionalnu inteligenciju u situacijama iz svakodnevnog života. Zanimljivi su primeri koliko lepa reč i upućen osmeh ostavljaju pozitivan utisak. Nasuprot onih koji tvrde da emocije i inteligencija ne idu zajedno, ja bih se složila sa Aristotelom “Obrazovanje uma bez obrazovanja srca nije nikakvo obrazovanje.”

 3. Volim da čitam knjige popularne psihologije, knjige samopomoći zato što me one navode da o nekim životnim, jako važnim pitanjima razmišljam i analiziram ih malo dublje i nekako sama pronalazim rešenja i odgovore u skladu sa mojom životnom filozofijom. Ponajviše me interesuju one koje se bave pedagoškim pitanjima, vaspitanjem,obrazovanjem, sve ono što mi pomaže u poslu. Posebno sam impresionirana knjigom ŽIVOTNE VREDNOSTI od Dajane Hsu, Dajane Tilman. U vreme porasta nasilja u svetu i odsustva poštovanja među ljudima, knjiga obiluje ktivnostima prilagođenim deci ( izuzetno zanimljive prilikom primene), koje podstiču razvoj samopouzdanja, kritičkog mišljenja, emocionalne inteligencije i kreativnog izražavanja – taj neophodni skup veština koje će osposobiti dete da pozitivno odgovori na stalne promene u društvu i njegove različitosti. Tola preporuka vaspitačima,učiteljima i naravno roditeljima. Ona je moj bukvar samopomoći u ličnom profesionalnom razoju.

 4. S godinama i sazrevanjem koje nesporno iste nose,samopomoc ne trazim u popularnim knjigama modernog doba…Smirenost,utehu,spokoj i unutrasnji mir pronalazim u naizgled jednostavnim recima Nikolaja Velimirovica…U svakoj je sadrzano toliko mudrosti,sustinskih poruka i zivotnih pouka da je tesko ponoviti ih koliko god vam se cinilo da je lako citajuci ih…Dela kojima se uvek vracam,moja oaza i beg na neko bolje mesto…

 5. Imala sam pored sebe muskarca koji zna da voli. Da, bas tako. Znao je da voli. Onako kako svaka zena to zeli. Cak i one koje kazu da nisu romanticne, da im muskarac nije potreban u zivotu, da sve mogu same, da su sposobnije od bilo kog muskarca, promenile bi misljenje kada bi u toj kolicini bile voljene. Znam zasto to kazem. Prosto znam. Pricam iz iskustva.
  A ja ? Ja sam jurila karijeru, zivot, nove modne trendove, bila pravi prijatelj pogresnim ljudima i trosila zivot na pogresne stvari, pogresne ljude, pogrsne izbore…..
  Priznajem, mislila sam da se takav muskarac nalazi na svakom koraku i da me jednostavno voli toliko, jer sam prosto- zasluzila. Jer cim me toliko voli, mora da sam zaista fenomenalna ?!
  O Boze, koliko sam samo bila glupa i nezahvalna. Koliko sam bila u krivu, Koliko nisam umela da cenim pruzenu priliku, da je cvrsto prigrlim i nikada, bas nikada ne pustam. Dobro, mozda samo kada zeli da se okrene na drugu stranu ili ustane da me pokrije. 😉
  Posto na toliku ljubav, nisam umela da odgovorim na pravi nacin ,on je otisao. Prosto otisao. Verovatno da potrazi nekog dovoljno hrabrog da voli, nekog ko moze da podnese taj sjaj i plamen ljubavi, nekog ko je dovoljno zahvalan na onome sto mu je pruzeno.
  A ja sam tek tada pocela da se bavim ljubavlju. Kada je ljubav otisla od mene, ja sam pocela da joj se posvecujem i dajem joj sve bitnije mesto u mom zivotu. Zvuci paradoksalno, zar ne ? Da citam o njoj, da je izucavam, da joj se posvetim na nacin koji joj prilici i da spoznajem koliko je vazno da damo ljubav, da bi bili u stanju da je uoopste primimo. Koliko je vazno da volimo, da bi uopste mpogli da budemo voljeni, Koliko je nasa dusa mirnija i zahvalnija kada volimo. Mirnija, opustenija, spokojnija i sretnija, mnogo sretnija.
  Knjiga koja me je tome naucila je knjiga Eriha Froma ” Umece ljubavi “.
  Eh Erice moj, gde si bio pre samo par meseci…… Da mi sve to kazes mnogo ranije, Ili je jednostavno ovo zivot i moralo je biti tako ? Ko ce ga znati….. Danas znam samo jedno, ljubav je ono sto pokrece ceo moj svet !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA