Kupola od pomorandže by 24Kitchen

by | februar 15, 2013

Sastojci za testo:

  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 kašičica rendane kore od limuna

Sastojci za krem:

  • 500 ml svežeg mleka
  • 2 žumanceta
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kesica vanil šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 1 šoljica slatke pavlake

Način pripreme:

1. Dobro umutite jaja sa šećerom.
2. Pažljivo mešajući lopaticom, dodajte brašno, prosejano s praškom za pecivo i vanilom. Na kraju dodajte i koru od limuna.
3. Testo sipajte u kalup za tortu, prekriven papircm za pečenje i ispecite testo u unapred zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
4. Dobro ga ohladite na rešetki i isacite na kriške.
5. Za krem umešajte šećer i brašno. Razredite vodom i promešajte dok ne nastane glatka smesa.
6. Dodajte žumanca, promešajte i razredite preostalim mlekom.
7. Skuvajte gust krem.
8. Dok je krem još vruć, dodajte čokoladu i promašajte.
9. Ostavite krem da se dobro ohladi.
10. Umutite pavlaku u sneg i dodajte ohlađenom kremu.
11. Na tanjir za tortu poređajte nekoliko komada testa. Natopite ih sokom od pomorandže i nemarno po njima poređajte kriške iseckane pomorandže
12. Pospite s malo izmrvljene čokolade i nanesite deo krema.
13. Isto ponovite s drugim redom testa, ali se potrudite da bude manje veličine od osnove.
14. Kao treći sloj stavite preostale komade testa, ako je potrebno izmrvite ih, a s manjim komadima
jednostavno popunite rupe.
15. Celu tortu premažite kremom.
16. Otkinite veliki komad providne folije. Prekrijte tortu i rukama oblikujte kupolu. Poravnajte dobro pritiskajući sa svih strana.
17. Prekrivenu folijom, ostavite tortu u frižideru nekoliko sati.
18. Uklonite foliju i čitavu površinu prekrijte kriškama od pomorandže. Tamo gde je između kriški ostalo praznina špricem utisnite umućenu pavlaku sa ušećerenim korama agruma.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: