Poboljšajte svoje pamćenje vežbanjem

by | 8 marta, 2017

Redovna aerobna vežba je u novom istraživanju sprovedenom u SAD povezana s poboljšanjem pamćenja kod osoba s blagim kognitivnim poremećajem, prenose mediji.

Foto: thinkstock

Foto: thinkstock

Osobe s blagim kognitivnim poremećajem imaju veći rizik za Alchajmerovu bolest, pojašnjavaju istraživači sa „Wake Forest School of Medicine“.

Ukoliko mislite da bi sve ovo moglo da vas umori, pročitajte i…Mrzi vas da idete do teretane? Imamo vežbe za vas koje će je potpuno zameniti
U njihovoj studiji su korišćeni podaci za 16 osoba prosečnih godina – 63 koji su praktikovali aerobnu vežbu četiri puta nedeljno tokom šest meseci, te 19 osoba prosečnih godina 67 koji su samo radili vežbe istezanja.

A kako izgledaju ove vežbe pogledajte na sledećoj strani…

Foto: thinkstock

Foto: thinkstock

Snimci mozga ljudi koji su učestvovali u istraživanju, napravljeni su na kraju promatranog razdoblja i otkrile su veće povećanje volumena mozga kod ispitanika iz prve grupe.

A ako volite da izgledate lepo, obavezno pogledajte i…Telo kakvo ima Bijonse možete imati i vi – uz ove vežbe!

Aerobna vežba se najčešće sastojala od treninga na sobnom biciklu ili hodanja na pokretnoj traci.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Jedno reagovanje na “Poboljšajte svoje pamćenje vežbanjem”

  1. Vesna V kaže:

    Svakako za dobrobit pamćenja treba vežbati!I ne samo zbog pamćenja nego i zbog celog tela!A dosta puta se spominjalo kako vežbe imaju jako povoljan uticaj na mozak i pamćenje i izgleda da je tako!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.