Vežbe za stomak pomoću kojih Šakira izgleda odlično. Možete ih raditi i kod kuće

by | 23 februara, 2020
sakira dzenifer lopez

Velika prašina digla se oko Superbola u Americi, na kome su nastupile Šakira i Dženifer Lopez. Mnogi su kritikovali plesne pokrete latino zvezda. Smatrali sui h neprikladnim. Ono što su, međutim, svi pohvalili je izgled obe pevačice. Naročito dobro je izgledala Šakira.

A kako je supruga slavnog fudbalera Pikea povratila formu?

Lako. Pomoću podrške čuvene fitnes instruktorke Ane Kajzer, koja stoji iza Šakirine neosporne kondicije, mišićave i vitke figure.
Njihova saradnja traje više od deset godina. I nije Šakira jedina poznata ličnost koju je Ana vratila u formu. Spisak je dugačak.
Sad je Ana objavila deo treninga za stomačne mišiće i mi vam savetujemo da ga probate! Možete ga raditi i kod kuće. Potrebni su vam lopta, veći peškir i dobra volja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ANNA KAISER (@theannakaiser) дана

Način izvođenja vežbi za stomak:

1.vežba – zatezanje dijagonalnih mišića – podiže se ispružena noga i ka njoj vuče lakat savijene suprotne ruke;
2. vežba – savijeni trbušnjaci – oslanjate se na loptu donjim delom kičme, a podižete gornji deo leđa prema blago savijenim nogama. Vežbu ponovite 20 puta;
3. vežba – i dalje oslonjeni na loptu, vučete suprotnu nogu (sada savijenu u kolenu) ka suprotnoj ruci (savijenoj u laktu, prsti iza potiljka). Vežbu ponovite 10 puta i zatim promenite ruku i nogu i uradite isti broj ponavljanja.
4. puni trbušnjaci – pomerite loptu ka sredini leđa – noge su raširene, stopala puštena da padnu u stranu – podižete gornji deo tela. Vežbu uradite 10 puta.

Nastup koji se čekao mesecima: Džej Lo i Šakira napravile pravi spektakl na Superbolu

5. isti položaj – podižete jednu nogu (ispruženu) i ka njoj vučete suprotnu ruku, savijenu u laktu (prsti su iza glave). Vežbu ponovite deset puta i isto uradite sa drugom nogom.
6. trbušnjaci iz 3 dela – lopta je ispod sredine leđa, podižete gornji deo tela prvo do ugla od 5 stepeni, pa 15 i na kraju 30 stepeni;
7. „bicikl“ trbušnjaci – noge savijene u kolenu vučete – prvo jednu pa drugu (naizmenično) ka suprotnoj ruci savijenoj u laktu. Vežbu ponovite 20 puta.
8. brze makazice – oslonjeni ste leđima na podlogu, ispružene noge podignute visoko, zategnute ih širite i skupljate jednu preko druge oko 1 minut.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ANNA KAISER (@theannakaiser) дана

Isključite mobilni, uključite mišiće

Vežbe su ujedno način da se pokrenete i odvojite od mobilnog telefona. Da privremeno isključite ton, ne odgovarate nikome i posvetite se isključivo sebi. Baš kao što to i Šakira radi.

Kajzer mi ne dozvoljava da uključim telefon dok ne završim sa treningom. Tako imam vremena samo za sebe, nisam sa decom, a i suprug ne može da me pronađe, ha,ha,ha… – rekla je Šakira uključujući se sa jednog od treninga.

Foto: Guliver /Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.